La junta de veïns de Valldoreix començarà una hora abans per afavorir la conciliació laboral i familiar


  • Comparteix:

Junta de veïns de Valldoreix

Junta de veïns de Valldoreix

La junta de veïns de l'EMD de Valldoreix ha aprovat, amb els vots favorables del govern de CiU-Actuem, avançar una hora l'inici de les sessions per afavorir la conciliació familiar i laboral i fomentar així la participació. La mesura, que ha rebut l'abstenció de l'oposició, s'activarà al gener i farà que les juntes passin a celebrar-se a les set del vespre i l'audiència pública, a les sis. Cinc veïns han assistit aquest dijous a la junta de veïns.

Mentre la iniciativa s'estudia a Sant Cugat, Valldoreix ja ha fet el pas. El president, Josep Puig, ha dit que la proposta vol afavorir la implicació dels valldoreixencs.

Josep Puig

Era convenient avançar l'horari vista la situació de les persones que assistien a la junta. No creiem que ocasioni cap perjudici.


La CUP-PC no ha cregut 'oportú' efectuar el canvi. C's i ERC-MES també han mostrat dubtes sobre la seva conveniència. Les sessions continuaran celebrant-se els penúltims dijous de cada dos mesos.

Altres temes de la junta
L'oposició ha dit 'no' a l'aprovació de la renovació del conveni amb l'Ajuntament per a la gestió ordinària de Can Monmany, amb titularitat de les dues administracions. La CUP-PC, C's i ERC-MES han lamentat no tenir informació sobre un acord en què Sant Cugat assumeix la licitació del contracte dels serveis i delega a l'EMD la gestió de l'espai.

L'oposició s'ha abstingut en la creació d'una comissió especial de reforma del reglament de participació, que busca un nou format al Consell de la Vila en acabar-se el mandat el setembre passat. Els partits no comparteixen que la reforma comporti no convocar el consell fins tenir el nou reglament.

Les mocions
La junta ha aprovat demanar a l'Ajuntament participar a l'ordenança per regular els clubs cannàbics, a proposta de C's amb el suport del govern i l'oposició de la CUP-PC i ERC-MES. També s'ha declarat Valldoreix territori de cultura de la pau i lliure de pràctiques militars al Parc del Collserola, com demanava ERC-MES. La resta de formacions s'hi han sumat tret de C's, que hi ha votat en contra. D'altra banda, els taronges no han vist prosperar la seva idea de tancar el perímetre dels parcs infantils pels porcs senglars.

Premi Literari de Valldoreix
L'audiència pública ha anunciat els guanyadors del concurs: Carles Castell amb 'L'Aroma del Lilà' (adults) i Etna Miró amb 'Les llàgrimes dels pobres' (juvenil). El certamen ha rebut 41 exemplars en categoria adulta i set en juvenil. Castell ha aconseguit un premi de 2.000 euros i Miró, un de 1.000.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.