L'Ajuntament posa fil a l'agulla a la regulació de l'entrada d'animals en establiments públics


  • Comparteix:

El ple ha debatut l'accés dels animals a l'ajuntament / foto: ACN

El ple ha debatut l'accés dels animals a l'ajuntament / foto: ACN

L'Ajuntament dissenyarà una enganxina-distintiu d''establiment amic dels animals' com a alternativa a la de 'prohibida l'entrada d'animals'. En paral·lel, s'elaborarà una normativa interna que reguli l'entrada d'animals a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) ubicada a l'edifici central de l'ajuntament perquè els santcugatencs que hi facin gestions pugui accedir amb l'animal de companyia lligat amb corretja. Aquest acord és fruit d'una moció institucional sorgida d'una proposta inicial de Convergència.

ESCOLTA-HO

La moció aprovada vol promoure entre els establiments de pública concurrència la lliure adhesió a la categoria d'establiment amic dels animals. Si un establiment s'hi adhereix, l'Ajuntament els subministrarà el distintiu homologat. Ho explica el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech.

Joan Puigdomènech

S'ha fet palesa la necessitat d'espais d'esbarjo i convivència de gossos que s'han anat instal·lant per la ciutat. La Taula de Benestar Animal té entre els seus objectius vetllar pels animals.


També s'estudiarà, en l'ordenament jurídic actual, les restriccions a què estan sotmesos els diferents espais de pública concurrència per veure quins admeten aquesta oportunitat i quins no. El text aprovat proposarà a la Taula de Benestar Animal l'estudi de quina legislació internacional existeix sobre aquesta qüestió per analitzar en quina direcció podria evolucionar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.