Sant Cugat estudiarà la instal·lació de màquines de preservatius als centres de secundària


  • Comparteix:

Màquina de preservatius

Màquina de preservatius

Sant Cugat estudiarà la viabilitat d'instal·lar màquines expenedores de preservatius als centres d'educació secundària de Sant Cugat i altres espais del municipi. També treballarà per garantir punts d'accés gratuït als preservatius especialment per al jovent. Les mesures formen part d'una moció original d'ERC-MES per lluitar contra la sida aprovada aquest dilluns al ple amb els vots a favor de tots els partits, tot i que C's i el PP han votat en contra del punt sobre els preservatius als instituts.

ESCOLTA-HO

El regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha justificat la importància de fer realitat la proposta perquè cada vegada 'els joves tenen menys por a contagiar-se del VIH'.

Èric Gómez

S'ha deixat de percebre, per part del jovent, el risc de contraure la sida si es mantenen relacions sense protecció.


Tant el PP com C's han mostrat el seu suport a gairebé tota la moció, tret de l'acord que proposa l'estudi de la instal·lació de preservatius als centres d'educació secundària. La regidora de C's, Munia Fernández-Jordán, ha explicat el sentit del vot de la seva formació.

Munia Fernández-Jordán

No entenem com és possible que es demani l'estudi de màquines de preservatius si no s'ha contactat ni amb pares ni professors.


Altres mesures incloses en la moció aprovada són reivindicar cada any l'1 de desembre, dia mundial de lluita contra la sida, amb un llaç vermell a la façana de l'ajuntament i lluitar per eliminar l'estigma i la discriminació associada al VIH a Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.