La situació interna del partit socialista marca l'homenatge a Ernest Lluch


  • Comparteix:

L'acte s'ha fet al parc d'Ernest Lluch, ubicat entre l'avinguda del Carril i els carrers de Rovellat i Sant Celoni

L'acte s'ha fet al parc d'Ernest Lluch, ubicat entre l'avinguda del Carril i els carrers de Rovellat i Sant Celoni

La situació interna del partit socialista ha marcat l'homenatge a Ernest Lluch d'enguany, que ha consistit en una ofrena floral aquest dissabte al matí al parc que porta el seu nom. A l'acte, hi han assistit una vintena de persones entre membres del PSC de la ciutat, la dona de Lluch i representants de l'agrupació socialista de La Haba, la ciutat extremenya amb la qual Sant Cugat està agermanada. Tots ells han posat en valor l'actitud 'dialogant i de consens' que representava Lluch i també la contribució del polític català a l'accés universal de la sanitat a l'Estat espanyol.

En declaracions a Cugat.cat, el primer secretari del PSC a Sant Cugat, Pere Soler, ha destacat que Lluch sempre havia defensat una postura de diàleg amb tots els pobles de l'Estat espanyol.

Pere Soler

Crec que aquest acte conjunt que fem amb l'agrupació socialista del PSOE de La Haba és precisament el que ell volia: l'acord entre els pobles d'Espanya i que hi hagués diàleg, consens i col·laboració.


Més enllà de la seva figura política, la vídua d'Ernest Lluch, Montserrat Lamarca, ha celebrat que el parc que porta el nom del seu marit es trobi en millors condicions que en els darrers anys.

Montserrat Lamarca

Té uns accessos fantàstics, no hi ha fang com en els darrers anys. Hi ha escales per accedir-hi, ha quedat preciós.


Ernest Lluch va ser assassinat per l'organització terrorista ETA el 21 de novembre del 2000. Polític i economista, Lluch va destacar per ser portaveu dels socialistes catalans al Congrés, i ministre de Sanitat i Consum durant una legislatura en el govern de Felipe González, durant el qual va promoure la Llei General de Sanitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.