Sant Cugat rep 193.000 euros de la partida de la Generalitat per mantenir equipaments i béns públics


  • Comparteix:

El municipi rebrà dues anualitats per executar el pressupost

El municipi rebrà dues anualitats per executar el pressupost

El govern destina a la ciutat més de 193.000 euros per a despeses de manteniment d'equipaments i béns públics que s'inclouen en el Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) per a ens locals. L'Ajuntament rebrà 133.000 euros i l'EMD de Valldoreix, 60.000. La Generalitat lliurarà les subvencions en dues anualitats, la primera de la qual s'haurà d'executar abans del 31 de desembre. Els ens locals de la demarcació rebran un total de 16,2 milions.

El PUOSC distribuirà en dos anys 60 milions, 30 per a cada anualitat, en ajudes per a despeses de reparacions, manteniment i conservació d'infraestructures de titularitat pública a la pràctica totalitat dels ens locals de Catalunya. S'atorga un avançament del 50% de les ajudes corresponents a aquest 2016 i la resta es tramitarà quan els ens locals justifiquin de les despeses de l'actuació subvencionada.

La iniciativa té com a objectius contribuir a l’impuls econòmic local, alliberar despesa corrent dels ens per permetre que es destini a altres accions que garanteixin l'estat del benestar i fomentar la cultura del manteniment de les inversions ja fetes.

El PUOSC per als anys 2016 i 2017 es finança amb les aportacions de la Generalitat i les consignades en els pressupostos de les quatre diputacions, que es formalitzen amb un conveni amb Governació, Administracions Públiques i Habitatge. L’aportació del govern és de 25,7 milions i el de les entitats supramunicipals és de 34,2 milions.

A més, el pla destina un milió d'euros als consells comarcals. El del Vallès Occidental s'emporta 38.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.