El Parlament tindrà informes de l'operació de l'HGC però JxSí i la CUP eviten que Salut detalli l'oferta de compra


  • Comparteix:

Hospital General de Catalunya

Hospital General de Catalunya

El ple del Parlament ha aprovat aquest dijous una moció del PPC que insta el govern a presentar en un termini de tres mesos davant la comissió de Salut els informes que justifiquin els passos fets i els futurs de l'operació de possible compra de l'Hospital General de Catalunya (HGC). Tot i això, el vot en contra de JxSí i l'abstenció de la CUP-CC en un dels punts ha evitat que es reclami detallar l'oferta presentada a la propietat de l'hospital. La moció aprovada també insta el govern a 'aplicar estalvis i eficiències' al departament per 'finançar' l'adquisició.

Des que el conseller de Salut, Toni Comín, anunciés la intenció de la Generalitat de comprar l'HGC, les preguntes i demandes d'informació al departament sobre l'operació s'han succeït entre els partits de l'oposició. Així, el ple ha aprovat convidar el govern a aportar els estudis que justifiquen la viabilitat econòmica 'de prescindir dels serveis del proveïdor', el pla social previst 'per evitar cap mena d'impacte sobre els treballadors' i els plans previstos 'per dotar els hospitals del Consorci i de MútuaTerrassa dels recursos, tant humans com materials, que els permeti absorbir la demanda avui derivada a l'HGC'.

El Parlament també insta la Generalitat a presentar en el termini de tres mesos els estudis i informes sobre els que es basa la oferta d'adquisició' i els documents que 'avalen que l'operativa i especialment, el personal, que se'n desprendria de la compra seria assumible per Salut'. No obstant això, el vot en contra de JxSí i l'abstenció de la CUP-CC ha fet que el suport de C's, PSC, CSQP i PPC no hagin estat suficient per aprovar que el govern hagués de portar al Parlament 'l'oferta presentada a la propietat de l'hospital' per comprar-lo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.