El PSC proposarà al ple que s'insti la Generalitat a comprar els terrenys i l'edifici històric de Torre Negra


  • Comparteix:

Torre Negra / Foto: Ajuntament

Torre Negra / Foto: Ajuntament

El PSC proposarà al ple que s'insti la Generalitat a comprar progressivament els terrenys i l'edifici històric de Torre Negra per convertir-los en un equipament públic. La moció dels socialistes demana que els pressupostos de la Generalitat per al 2017 incloguin una partida que contempli aquesta adquisició, tot i que no n'especifica la quantitat. La formació ha presentat una esmena als comptes catalans de l'any vinent perquè considerin aquesta inversió.

Segons el portaveu del PSC, Pere Soler, la proposta 'manté l'esperit majoritari dels grups municipals' de preservar la zona. En aquest sentit, el ple municipal va iniciar al juny la modificació del Pla General Metropolità (PGM) per garantir la protecció de Torre Negra, després que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·lés la classificació de bona part del sector com a sòl no urbanitzable ordinari. Soler ha insistit en la necessitat de fer pinya i de buscar noves fórmules per evitar la urbanització de Torre Negra.

Pere Soler

L'Ajuntament hauria hagut de fer l'esforç de licitar per la casa de Torre Negra, però la garantia és la voluntat pròpia de les institucions perquè aquest sòl esdevingui protegit o, si més no, a través de la propietat garantir que no s'hi construeixi.


Tot i que l'Ajuntament s'havia plantejat estudiar la possibilitat de comprar Torre Negra, propietat de la família Rabadà i a la venda per 4,2 milions, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, va anunciar a l'agost a Cugat.cat que es descartava aquesta possibilitat amb el reinici dels tràmits per canviar el Pla General Metropolità (PGM) que ha de garantir la preservació de l'espai.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.