C's portarà al Parlament una proposta per augmentar la ràtio de Mossos a Sant Cugat


  • Comparteix:

Jean Castel, a l'esquerra, amb dos dels regidors de C's a Sant Cugat

Jean Castel, a l'esquerra, amb dos dels regidors de C's a Sant Cugat

C's presentarà aquest dimecres una proposta de resolució a la comissió d'Interior del Parlament per augmentar la ràtio de Mossos d'Esquadra a Sant Cugat. Segons la formació taronja, la inseguretat al municipi és una situació 'flagrant' i cal posar-hi remei mentre no hi hagi cap promoció a l'Escola de Policia de Catalunya amb un 'operatiu especial'. El diputat per Girona de C's i membre de la Comissió d'Interior, Jean Castel, ha estat l'encarregat de presentar la resolució.

Segons el grup, l'augment dels delictes a Sant Cugat fa necessari un creixement en el nombre d'agents a la ciutat fins arribar a la ràtio recomanada de 2,5 agents per cada 1.000 habitants, fet que suposaria uns 220 policies on ara mateix n'hi ha una setantena. El portaveu local de C's, Aldo Ciprián, ha alertat que Sant Cugat és 'la segona ciutat amb més robatoris a habitatges d'Espanya' i ha remarcat que de gener a setembre 'han augmentat els robatoris amb força a domicilis un 67,5%', segons dades del ministeri de l'Interior espanyol.

Castel ha assegurat que la manca de Mossos no està relacionada amb l'absència d'un pressupost aprovat al Parlament, sinó que es tracta d'una qüestió de prioritats. El diputat per Girona ha assenyalat 'la partitocràcia' com a culpable de la situació.

Jean Castel

Quan C's presenta una moció per buscar consens dins la institució en un problema que tothom constata, apliquen la partitocràcia i hi voten en contra. Però després van corrent al conseller a demanar solucions.


El ple de juliol va rebutjar una moció originària del PP, amb el suport de C's, que demanava precisament augmentar la ràtio de Mossos a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.