ERC-MES proposa elaborar un pla municipal per promoure l'ús de productes de comerç just


  • Comparteix:

Una parada de comerç just a la plaça dels Quatre Cantons

Una parada de comerç just a la plaça dels Quatre Cantons

ERC-MES proposa elaborar un pla municipal, abans que acabi el 2017, per promoure l'ús de productes de comerç just als serveis, dependències i equipaments municipals. La formació presentarà una moció al ple d'aquest desembre on demana que es faci una campanya d'informació i sensibilització en col·laboració amb les ONG que impulsen aquest tipus de comerç. Els independentistes també exigeixen que s'insereixi al plec de condicions dels concursos públics d'adjudicació de serveis clàusules favorables al comerç just, especialment en els àmbits de cafeteria, màquines expenedores i restauració.

El text reclama que s'introdueixin criteris ètics favorables al comerç just en les compres que fa l'Ajuntament. La coalició també vol que es vetlli per la presència de paradistes que tinguin en compte criteris d'aquest tipus de comerç a les diferents fires i mercats de Sant Cugat. El regidor de la formació Èric Gómez ha explicat la voluntat de la moció.

Èric Gómez

En el moment en el que actuem com a consumidors, no només ens regim per la llei d'oferta i demanda sinó que també hi ha altres criteris mediambientals i de salari just que també cal tenir en compte.


ERC-MES requereix que s'estudiï la viabilitat d'adherir la ciutat a la Xarxa Catalana per la Compra Pública Ètica per treballar segons les condicions que proposa la World Fair Trade Organization i convertir Sant Cugat en una ciutat pel comerç just.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.