Activada l'Operació Grèvol per garantir la seguretat ciutadana durant la campanya de Nadal


  • Comparteix:

Mossos i Policia Local patrullaran de manera conjunta

Mossos i Policia Local patrullaran de manera conjunta

El dispositiu conjunt de Mossos i Policia Local per a la campanya nadalenca, l'Operació Grèvol, ja s'ha activat a Sant Cugat i manté les xifres de 90 agents i més de 5.000 hores de vigilància a les principals àrees comercials amb l'objectiu d'evitar furts, robatoris i petites estafes. L'actuació s'allargarà fins al diumenge 8 de gener, el primer festiu amb rebaixes d'hivern. A la presentació de l'operatiu s'ha donat a conèixer que els robatoris amb força a domicilis ha caigut un 19% en els últims tres mesos respecte el mateix període de l'any passat i que s'han fet tres detencions.

Després de l'augment d'efectius de l'any passat, els dos cossos de seguretat es coordinen per intensificar la vigilància amb patrulles mixtes i prevenir tot tipus de delictes relacionats amb l'augment de l'activitat comercial, com ara el carterisme. Entre altres actuacions, l'operatiu implica la presència fixa de quatre agents a l'eix de vianants i patrullatge intensiu a altres punts com el Sant Cugat Centre Comercial i les zones comercials de Mira-sol, la Floresta i Valldoreix.

L'inspector en cap de la comissaria de Mossos de l'Àrea Bàsica de Rubí, de la qual depèn Sant Cugat, Jesús Requena, explica els objectius de l'operació.

Jesús Requena

Concentrarem tota l'activitat policial als eixos comercials de la ciutat per prevenir furts, robatoris i estafes. També volem prevenir altres problemàtiques relacionades amb aquestes dates com el trànsit o la conducció etílica.


El cap de la Policia Local, Josep Maria Escarré, ha destacat la importància de la presència policial.

Josep Maria Escarré

La nostra presència dissuadeix molt. L'objectiu principal del dispositiu és la prevenció: detectar possibles delinqüents i fer-los fora del perímetre.


El dispositiu conjunt engloba també l'Operació Neula i Tió, que controla la venda de joguines i guarniments de Nadal perquè compleixin les normatives de seguretat i qualitat vigents. També s'ha activat l'Operació Banús, amb l'objectiu d'evitar la venda ambulant no autoritzada i el 'top manta'.

Tendència a la baixa dels robatoris a domicili
La tinenta d'alcalde de Seguretat, Cristina Paraira, ha facilitat dades sobre els robatoris amb força a domicilis. En els últims tres mesos, aquests delictes han caigut un 19% respecte el mateix període de l'any passat i s'han fet tres detencions. Fa dos mesos la ciutat va posar en marxa un dispositiu policial per actuar contra aquests delictes, que havien augmentat un 50% en només un any. La intensificació del patrullatge en determinades zones de la ciutat s'ha traduït, segons dades municipals, en una tendència a la baixa dels robatoris que encara cal consolidar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.