Unes 250 persones es concentren a la plaça de la Vila en suport a Carme Forcadell


  • Comparteix:

Unes 250 persones han fet una crida contra la judicialització de la política en l'acte de suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, convocat aquest dijous al vespre per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM). En un acte a la plaça de la Vila, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha llegit el manifest unitari contra 'la judicialització de la política' i els partits i entitats sobiranistes han reclamat 'solucions democràtiques' a l'Estat espanyol. Les concentracions s'han repetit a la majoria d'ajuntaments el dia abans que Forcadell declari davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per haver permès la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent.

Els organitzadors han valorat l'assistència d'aquest dijous com una mostra del compromís ciutadà amb el procés. Així ho han expressat el vocal de relacions institucionals de l'ANC, Xavier Palet, i el president d'Òmnium, Lluís Bonet.

Xavier Palet / Lluís Bonet

Dels diferents actes que s'han organitzat davant l'Ajuntament ha estat el més multitudinari amb diferència, estem molt contents. / La mobilització popular ha estat sempre un factor decisiu.


Els partits sobiranistes han volgut destacar el suport popular rebut de manera sostinguda i han manifestat la necessitat de culminar el procés de manera democràtica. Aquesta ha estat la crida de l'alcaldessa i membre de Convergència, Mercè Conesa; la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, i la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert.

Partits sobiranistes

És fonamental mobilitzar-nos perquè ens tornin a escoltar i tornin a veure que hi ha tanta ciutadania donant suport al procés. / Haurem de lluitar fins a última hora i ho farem amb la nostra arma, que és la democràcia. / Les mobilitzacions no reflecteixen el volum de gent que dóna suport a la presidenta del Parlament i la resta de càrrecs electes imputats per l'Estat espanyol.


L'acte s'ha tancat amb crits d'independència i el Cant dels Segadors. Les entitats sobiranistes han convocat per aquest divendres una concentració de càrrecs electes i alcaldes, a la qual assistirà Conesa, a les portes del Parlament per acompanyar Forcadell fins al Palau de Justícia de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.