La directora general d'Igualtat creu que tothom té 'la responsabilitat d'exercir la igualtat' entre homes i dones


  • Comparteix:

Mireia Mata amb la portaveu municipal d'ERC-MES, Mireia Ingla

Mireia Mata amb la portaveu municipal d'ERC-MES, Mireia Ingla

La directora general d'Igualtat, la republicana Mireia Mata, creu que els governs, les administracions municipals, les associacions, el teixit econòmic i la mateixa ciutadania tenen la 'responsabilitat' de fer efectives les polítiques d'igualtat entre dones i homes. Mata, que s'ha reunit aquest divendres al Casal TorreBlanca amb els militats d'ERC de la ciutat, també ha lamentat que l'Estat espanyol hagi recorregut al Tribunal Constitucional (TC) la llei catalana d'igualtat efectiva entre sexes i ha fet una crida al món local a fer-ne front.

La republicana ha subratllat la importància tant de garantir les quotes de gènere com d'afavorir polítiques que garanteixin la igualtat entre homes i dones. En tot cas, Mata ha posat de relleu que cal que tothom remi en aquesta direcció.

Mireia Mata

És un repte de la societat on governs tenen una gran responsabilitat, però això no lleva el món municipal, l'associatiu ni l'empresarial. Els ciutadans també tenim aquesta responsabilitat.


La llei d'igualtat catalana es va aprovar el 21 de juliol de 2015 i només va tenir els vots en contra del PP i d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), que no compartien aspectes referents a l'avortament, i de C's, que van rebutjar les quotes de paritat que proposava la norma. La secretària general ha lamentat el posicionament d'aquests partits.

Pel que fa a paritat en les institucions, Mata ha posat en valor que a l'Ajuntament de Sant Cugat la majoria de regidors de l'equip de govern siguin dones. En tot cas, ha alertat sobre el fet que només el 18% de les alcaldies del país estiguin encapçalades per dones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.