Dones amb Iniciativa vol que 'l'honradesa de Montserrat Roig' serveixi d'exemple a tots els àmbits


  • Comparteix:

Montse Español, Conxa Martínez i Carmina Roig, davant del monolit que homenatja Montserrat Roig

Montse Español, Conxa Martínez i Carmina Roig, davant del monolit que homenatja Montserrat Roig

L'espai feminista d'ICV, Dones amb Iniciativa, ha reivindicat 'l'honradesa' amb què Montserrat Roig defensava la seva acció política i la seva tasca periodística i l'ha posat com a exemple a seguir tant en les institucions com en els mitjans de comunicació. L'agrupació ha organitzat aquest dissabte un homenatge a Roig a l'avinguda que porta el seu nom a Mira-sol amb motiu del 25è aniversari de la seva mort, al qual han assistit una trentena de persones, entre elles la germana de l'escriptora, Carmina Roig.

La membre de Dones amb Iniciativa Conxa Martínez ha recordat Montserrat Roig com una dona 'lliure, valenta, forta i alegre' que defensava les persones oprimides. Martínez ha subratllat 'l'honestedat' i 'la convicció' amb les quals Roig defensava les seves causes.

Conxa Martínez

L'honradesa i la capacitat de dir sempre la veritat sense por és un llegat fonamental. Això és necessari tant en política com en periodisme.


La germana de Montserrat Roig, Carmina, ha recordat la passió que plasmava en les seves obres. De fet, veu imprescindible llegir-les per captar l'esperit de la seva germana.

Carmina Roig

Quan un escriptor no hi és, el millor llegat és llegir la seva obra. La Montserrat va morir molt jove i aquesta joventut va fer que posés molta passió en la seva obra.


La trobada ha acabat amb una actuació de la coral Cantem les 40.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.