El ple de Sant Cugat dóna suport a la llei catalana d'igualtat entre homes i dones


  • Comparteix:

La llei va ser aprovada pel Parlament / Foto: ACN

La llei va ser aprovada pel Parlament / Foto: ACN

Sant Cugat fa costat a la llei d'igualtat efectiva entre dones i homes i per la defensa de les dones al treball en igualtat d'oportunitats, aprovada pel Parlament i recorreguda pel govern espanyol al Tribunal Constitucional (TC). Ho ha aprovat el ple aquest dilluns a partir d'una moció d'ERC-MES a la qual s'han sumat tots els grups, tret de C's i el PP, que hi han votat en contra.

ESCOLTA-HO

La llei d'igualtat catalana es va aprovar el 21 de juliol de 2015 i només va tenir els vots en contra del PP i d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), que no compartien aspectes referents a l'avortament, i de C's, que va rebutjar les quotes de paritat que proposava la norma. La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha defensat el paper de les institucions locals a l'hora de treballar per la igualtat de gènere.

Mireia Ingla

Considerem que des dels ajuntaments es pot fer molt en aquest tema. Per tant, hi ha una doble reivindicació en el text: una de social, per caminar una mica més cap a la igualtat entre homes i dones, i una de política.


C's i el PP hi han votat en contra per 'un problema de competències entre el govern de l'Estat espanyol i Catalunya'. Ho han exposat els regidors Álvaro Benejam (PP) i Munia Fernández-Jordán (C's).

Álvaro Benejam i Munia Fernández-Jordán

S'ha dit que quan el Tribunal Constitucional decideix sobre aquesta llei del Parlament ho fa en contra de la igualtat de sexes i això és mentida. Es tracta d'un tema competencial. / Avui hem vist un assaig per ser diputat del Parlament. Si no, no s'entén que tots els companys que han parlat ho hagin fet com si fossin a la tribuna del Parlament.


La moció també preveu participar en les accions que es puguin organitzar en rebuig a l'anul·lació de les lleis catalanes i a favor de la sobirania del Parlament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.