L'Ajuntament treu a concurs la concessió de la finca de Can Monmany


  • Comparteix:

Can Monmany

Can Monmany

L'Ajuntament treu a concurs la concessió de la finca de Can Monmany. El consistori preveu fer l'adjudicació al nou propietari el primer trimestre del 2017. Aquest podrà explotar les terres durant 10 anys prorrogables a 10 més. Tots els partits hi han votat a favor, tret d'ERC-MES i el PP, que s'han abstingut, i C's, que ha emès un vot contrari en consonància amb el seu posicionament a la junta de Valldoreix.

ESCOLTA-HO

L'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix es van convertir en propietaris de Can Monmany a parts iguals el 2013 quan la cooperativa l'Ortiga era la llogatera dels terrenys. Aleshores se'ls va prorrogar el contracte fins al juliol de 2017. El sòl de la finca és de 4,69 hectàrees tot i que el nou arrendatari les podrà ampliar fins a les 8,47.

La CUP-PC i ICV-EUiA consideren que el concurs públic és la millor forma per gestionar els terrenys i 'l'equipament més gran de la ciutat'. La portaveu ecosocialista, Roser Casamitjana, veu convenient, com els cupaires, que els partits de Sant Cugat i Valldoreix i també els ciutadans tinguin veu en el procediment.

Roser Casamitjana

Caldria la creació de dues comissions. Una d'elles seria per decidir la forma jurídica de l'ens gestor i una altra per decidir els usos. La primera estaria formada per polítics de Sant Cugat i Valldoreix i la segona, amb la participació ciutadana.


El regidor de de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha defensat el procés per 'assegurar' la continuïtat d'una activitat que ara funciona d'una forma més 'precària'.

Joan Puigdomènech

Això serà per assegurar que les bones pràctiques que ara s'hi estan duent a terme es facin amb una procés de licitació oberta, no com ara que és un lloguer.


ERC-MES ha demanat la incorporació d'una persona designada per l'EMD a la mesa de contractació.

El nou pàrquing de Valldoreix
El ple ha aprovat, amb l'abstenció de la CUP-PC, ICV-EUiA i el PP, la ratificació del conveni per expropiar uns terrenys de 10.000 metres quadrats que Endesa té a Valldoreix per possibilitar la construcció d'un pàrquing. El tràmit dóna llum verda a la compra per part de l'EMD d'una parcel·la ubicada entre la carretera de la Floresta i la C16, a tocar de la rotonda de Can Cadena, per crear un aparcament de 100 places que operi el 2018. L'operació té un valor de 374.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.