Sant Cugat indemnitzarà Adif amb 6,5 milions d'euros, un menys del previst inicialment


  • Comparteix:

L'Ajuntament s'estalviarà un milió d'euros

L'Ajuntament s'estalviarà un milió d'euros

Sant Cugat pagarà finalment a Adif 6,5 milions en concepte d'indemnització per l'expropiació d'un terreny. En principi, la compensació havia de ser de 7,5 milions repartits entre un pagament en metàl·lic i una operació en uns terrenys a Can Cabassa, però la impossibilitat de tirar endavant el projecte urbanístic ha obligat a buscar una alternativa. La negociació entre l'Ajuntament i l'empresa pública estatal ha facilitat que el consistori s'estalviï un milió en concepte d'interessos.

ESCOLTA-HO

Al 2005, el consistori va expropiar uns terrenys a Adif situats entre l'avinguda de Volpelleres i l'estació de Renfe per construir la Ronda Nord. La discrepància en el valor de l'espai, que es va xifrar en 100.000 euros inicialment, va arribar als tribunals. La sentència va obligar l'Ajuntament a pagar 7,5 milions a la companyia estatal.

Una operació urbanística a Can Cabassa havia de permetre saldar part dels 7,5 milions. Això era possible amb la venda a un privat de 24 pisos de lloguer protegit, però l'oposició veïnal al projecte va forçar a trobar l'alternativa que s'ha aprovat aquest dilluns al ple.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, remarca l'estalvi que suposa per al consistori el nou acord.

Damià Calvet

Aconseguim una reducció d'interessos i això fa més passable la sentència.


El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha destacat que hi ha un estalvi en el nou escenari, tot i que continua la incògnita sobre el futur del Pla de Millora Urbana (PMU) a Can Cabassa.

Álvaro Benejam

Es volien construir pisos privats i públics, però no es van tirar endavant el projecte per l'oposició ciutadana.


Adif ja ha donat el vistiplau al nou conveni de pagament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.