Mig milió d'euros per rehabilitar el Monestir el 2017


  • Comparteix:

El Monestir serà objecte d'una rehabilitació / Foto: Guillem de Pablo

El Monestir serà objecte d'una rehabilitació / Foto: Guillem de Pablo

L'Ajuntament invertirà 500.000 euros en la rehabilitació del Monestir que es concretarà en intervencions al Claustre, l'església i la muralla. Ho ha anunciat la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, que ha explicat que continuen treballant per aconseguir la titularitat de l'església del Monestir i la Casa Abacial, actualment en mans del Bisbat de Terrassa.

La inversió de mig milió d'euros de l'any vinent forma part de l'actuació prevista per la Comissió Gestora del Reial Monestir de Sant Cugat, que, a través d'un pla director, preveu una aportació total de dos milions per millorar el conjunt patrimonial. Fortuny ha donat més detalls del pla previst per a la rehabilitació.

Carmela Fortuny

La primera acció serà la col·locació d'uns aparells per calibrar el moviment de les pedres. Això ens guiarà en els punts on hi ha els moviments abans de fer qualsevol actuació.


Sobre la titularitat de l'església i la Casa Abacial, el ple de juny va aprovar la impugnació per via judicial de la inscripció al registre de la Casa Abacial i l'església del Monestir per part del Bisbat de Terrassa. La tinenta d'alcalde de Cultura ha dit que en breu hi haurà novetats sobre 'si s'ha assolit un acord amb l'Església per la via del diàleg'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.