Prop de 150 santcugatencs es manifesten davant l'ajuntament en suport al regidor de Vic Joan Coma


  • Comparteix:

Representants polítics, d'entitats sobiranistes i santcugatencs s'han reunit per donar suport a Joan Coma

Representants polítics, d'entitats sobiranistes i santcugatencs s'han reunit per donar suport a Joan Coma

Prop de 150 santcugatencs s'han manifestat aquest dimarts a les portes de l'ajuntament per donar suport al regidor de la CUP de Vic Joan Coma, detingut per haver-se negat a declarar a l'Audiència Nacional espanyola per un presumpte delicte d'incitació a la sedició. La protesta, convocada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, ha tingut la participació de membres del PDECat, la CUP, ERC-MES, ICV-EUiA i les entitats sobiranistes.

A l'acte s'ha llegit el manifest que la CUP nacional ha enviat a tots els consistoris de Catalunya i on s'ha posat de manifest que 'tant Joan Coma com la resta de detinguts per motius polítics' no estan sols. Ho explica el regidor de la CUP Ignasi Bea, encarregat de llegir el text.

Ignasi Bea

Avui és un regidor de la CUP, l'altre dia era la presidenta del Parlament i si la cosa segueix així, malauradament, ens anirem trobant més sovint aquí. Avui volíem recordar als càrrecs electes que som aquí i que no els deixarem sols.


Totes les entitats presents han coincidit a criminalitzar la judicialització de la política espanyola. La tinent d'alcalde de Presidència i membre del PDECat, Carmela Fortuny, ha destacat que ara és 'l'hora de la unitat'.

Carmela Fortuny

Unitat i unitat. És el que venim fer i el que a partir d'ara pensem que s'ha de fer amb més força. Unitat per defensar la democràcia i aquest referèndum que hem de poder fer per tirar endavant un país millor.


La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha lamentat que aquesta 'no és la primera ni l'última vegada' que cal sortir al carrer per defensar 'la voluntat democràtica del poble'.

Mireia Ingla

No és la primera ni serà la darrera vegada que serem aquí. Nosaltres sortirem al carrer tantes vegades com calgui per defensar bàsicament la llibertat d'expressió i la llibertat dels càrrecs electes de defensar allò pel qual hem estat escollits.


La regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, s'ha afegit a la concentració.

Roser Casamitjana

Jo he vingut aquí en defensa de la llibertat d'expressió. Ja sabeu que no sóc partidària declarada de la independència, però em sembla que aquesta judicalització de la política és inacceptable.


Les entitats sobiranistes de la ciutat també han sumat la seva veu a la protesta. El coordinador de la delegació local de l'ANC, Josep Lluís Lliberia, ha titllat l'Estat espanyol de 'feixista' per actuacions com la d'aquest dimarts.

Josep Lluís Lliberia

Per mi estem davant d'un estat feixista. Com deia Ovidi Montllor, 'no volem les engrunes, volem tot el pa'. Però jo encara diria més: a aquest estat feixista no els donarem ni un bri.


Des d'Òmnium Cultural, Lluís Bonet ha defensat 'la política com a única via per solucionar els problemes polítics'.

Lluís Bonet

És un aspecte més d'aquest procés de judicialització dels poders polítics. Ens sembla que així no s'arreglarà res. Venim a manifestar que sigui la política la que resolgui els problemes polítics.


El cas de Joan Coma
Joan Coma estava cridat a declarar davant de l'Audiència Nacional espanyola a l'octubre després d'haver defensat la desobediència als tribunals espanyols en un ple municipal de Vic. Durant la sessió plenària, Coma va votar a favor d'una moció en suport al Parlament per iniciar la desconnexió de Catalunya amb l'Estat. En el moment de la votació, el regidor va dir que 'per fer una truita, sempre primer s'han de trencar els ous', una frase que va provocar la posterior investigació.

Suport del ple
El ple municipal de Sant Cugat va mostrar a l'octubre el suport a Joan Coma, que poc abans havia anunciat que no aniria a Madrid a declarar davant l'Audiència Nacional espanyola. Convergència, la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el regidor no adscrit van votar a favor d'una moció en suport al regidor. El PSC es va abstenir, el PP hi va votar en contra i C's va marxar de la votació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.