Una esmena d'un santcugatenc dóna pas a un congrés extraordinari de CDC sobre Europa


  • Comparteix:

La militància ha tancat files al voltant de Mas

La militància ha tancat files al voltant de Mas

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) decidirà en un congrés extraordinari el posicionament respecte el referèndum de la Constitució europea, arran d'una esmena presentada pel santcugatenc Jordi Puigneró. Els delegats també van debatre qüestions que afecten la política municipal com, per exemple, la limitació de mandats a l'alcaldia.

Jordi Puigneró ha aconseguit que s’hagi aprovat aquest cap de setmana una esmena que insta el partit a fer campanya en contra del text constitucional europeu, si no s’hi reconeix el català. La direcció del partit va presentar una transacció perquè la qüestió fos debatuda en un congrés extraordinari, tot i que manté que és condició "sine qua non" que el català sigui reconegut en la futura Constitució per defensar-ne el vot a favor. Lluís Recoder considera que és positiu celebrar un congrés per definir la posició del partit respecte la futura Constitució europea

Lluís Recoder

"És positiu que CDC celebri un congrés extraordinari per definir la postura respecte la Constitució europea"


Pel que fa a aspectes relacionats amb la política municipal, CDC ha aprovat en una ponència que es proposi a Unió Democràtica de Ctalunya (UDC) la desaparició de les quotes a les llistes municipals i que la seva composició s'aprovi per majoria qualificada. Una altra ponència recull que s'intenti incloure en la legislació actual una limitació de tres mandats a l'alcaldia de les ciutats de més de 25.000 habitants. Lluís Recoder, que va presidir la ponència que tractava la política municipal, afirma que la proposta de limitació de mandats pretén renovar la vida política municipal.

Lluís Recoder

"La proposta de limitar els mandats a les alcaldies municipals pretén renover la política local"


Convergència Democràtica i Unió Democràtica celebraran el congrés conjunt de la federació nacionalista la tardor vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.