Conesa, a favor que els Ajuntaments gestionin part de l'IRPF per millorar l'atenció a la ciutadania


  • Comparteix:

Mercè Conesa, durant l'atenció als mitjans

Mercè Conesa, durant l'atenció als mitjans

L'alcaldessa i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, veu amb bons ulls la proposta que els ajuntaments gestionin un dels trams de l'IRPF ja que, assegura, són les administracions que atenen d'una forma més propera la ciutadania. Segons Conesa, el sistema de finançament actual 'no està responent a la gran quantitat d'atenció al ciutadà' que es fa des dels consistoris, els quals estan 'molt poc endeutats' en comparació amb el dèficit que generen les comunitats autònomes i l'Estat espanyol. En declaracions als mitjans de comunicació, l'alcaldessa ha posat en valor la proposta per a la reforma del règim local de la Generalitat i creu que seria positiva l'elecció directa dels alcaldes i els mandats de sis anys.

Conesa ha explicat que les administracions locals fan front a la crisi econòmica retallant en partides com la neteja de la ciutat i destinant més recursos a l'àrea d'atenció a les persones. L'alcaldessa creu que cal reformular el sistema de finançament actual.

Mercè Conesa

La participació en un tram de l'IRPF seria una solució. Els ajuntaments catalans estan molt poc endeutats.


La també presidenta de la Diputació creu que 'seria una gran notícia' l'elecció directa dels alcaldes perquè els ciutadans se senten molt vinculats a ells. Conesa ha lamentat que en alguns casos el cap de la llista més votada no sigui l'alcalde i que aquesta elecció resulti dels pactes entre els regidors dels diferents partits del plenari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.