PSC i ICV insten a l'equip de govern a assumir responsabilitats per la benzinera de l'E-9


  • Comparteix:

Els grups d'esquerra a l'oposició s'han felicitat per la sentència del TSJC que declara il·legal el projecte

Els grups d'esquerra a l'oposició s'han felicitat per la sentència del TSJC que declara il·legal el projecte

PSC i ICV s'han felicitat per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que ha declarat il·legal el Pla Especial que, l'any 1999, va autoritzar la construcció d'una benzinera a l'autopista E-9, als Túnels de Vallvidrera. Els grups d'esquerra a l'oposició han demanat a l'equip de govern responsabilitats, i que reconegui haver comès un 'error' amb 'greus conseqüències' sobre una zona forestal.

Després de conèixer la sentència del TSJC, PSC i ICV han volgut deixar clar que la resolució judicial dóna la raó a aquells que, com els grups d'esquerra a l'oposició, eren contraris a la ubicació d'una bezinera a l'autopista E-9, al sector de Can Borrull.

Des del PSC, el seu portaveu actual, Jordi Menéndez, ha recordat que quan es va discutir la qüestió al ple municipal, l'any 1996, els socialistes ja s'hi van oposar i, fins i tot, van proposar emplaçaments alternatius, menys agressius amb el medi natural. Ara, el grup socialista exigeix a l'equip de govern -format pels mateixos partits que ocupaven el govern municipal quan es va aprovar el projecte- que reconeguin el seu 'error'.

Jordi Menéndez

La destrossa ambiental és irreparable. No proposem l'enderroc de la bezinera, però volem que l'equip de govern assumeixi responsabilitats i reconegui l'error.


Per la seva banda, ICV considera que la millor opció és que la benzinera 'desaparegui' de la seva ubicació actual. El portaveu del grup ecosocialista, Xavier Boix, assegura que el Pla Especial que va permetre la seva construcció no s'hauria d'haver fet mai, i exigeix a l'equip de govern que expliqui com pensa aplicar la sentència judicial.

Xavier Boix

La sentència és clara. El Pla Especial no s'hauria d'haver fet i la benzinera hauria de desaparèixer, però això deu ser difícil. El govern ha d'explicar què pensa fer.


Recordem que la sentència del TSJC és fruit d'un contenciós que van interposar l'ADENC i el Grup de Natura contra l'aprovació del Pla Especial per part de la Comissió d'Urbanisme de Barcelona (CUB) l'any 1998. La resolució judicial considera que el projecte de construcció de la benzinera s'hauria d'haver tramitat a partir d'un pla general, i no d'un pla especial, tal com es va fer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.