Convergència i el PSC s'alien per demanar un homenatge ciutadà a Rudolf Häsler


  • Comparteix:

Häsler, una foto del 'Junfrau Zeitung'

Häsler, una foto del 'Junfrau Zeitung'

El ple de dilluns que ve debatrà la proposta de Convergència i el PSC perquè Sant Cugat reti homenatge al desaparegut pintor i gravador suís Rudolf Häsler amb motiu del norantè aniversari del seu naixement. Els partits volen que el municipi organitzi un conjunt d'actes basats en la figura de l'artista, que va viure a Sant Cugat entre el 1971 i el 1999, quan va morir.

Les dues formacions demanen a la moció que les activitats que es facin a la ciutat es coordinin amb la participació dels fills de Häsler. El text també proposa la col·locació d'una placa davant la casa on va viure el pintor, al número 3 del carrer de Villà, on actualment la família ha previst unes visites puntuals.

Nascut el 1927 a Interlaken, Häsler va aprofitar els seus viatges per retratar els paisatges i la gent que els habitava en uns quadres de realisme minuciós, quasi fotogràfic, que el van catalogar com a pintor hiperrealista. Autodidacte de formació, Häsler va ser director nacional d'artesania a Cuba i posteriorment va estudiar el muralisme mexicà amb David Siqueiros.

Després d'haver viscut a una desena de països com el Japó, els Estats Units, Holanda i el desert d'Algèria, Häsler es va instal·lar a Sant Cugat el 1971. Va morir als 71 anys.

Fa 10 anys, l'Ajuntament va organitzar un homenatge al pintor amb una exposició retrospectiva al Monestir coincidint amb l'aniversari de la seva mort.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.