L'oposició tem que perdrà capacitat d'influència al ple amb l'entrada del PSC al govern


  • Comparteix:

Ajuntament de Sant Cugat

Ajuntament de Sant Cugat

La CUP-PC, C's i ICV-EUiA coincideixen que l'escenari polític sorgit amb l'entrada del PSC al govern municipal redueix les possibilitats de l'oposició d'influir en les polítiques de la ciutat. En canvi, el PP no veu amb mals ulls l'entesa perquè creu que escapaça el protagonisme d'ERC-MES al municipi.

ESCOLTA-HO

La CUP-PC s'ha mostrat decebuda per l'entesa entre Convergència, Demòcrates i el PSC. Segons els cupaires, el nou escenari consolida els convergents en el govern i redueix el poder de les esquerres per condicionar les polítiques des de l'oposició. N'ha parlat la seva portaveu, Núria Gibert.

Núria Gibert

És una oportunitat perduda. Fa molts anys que Convergència governa i l'artimètica que teníem fins ara permetia que l'oposició treballés de forma més proactiva.


C's tem que el pacte limiti les opcions de l'oposició per negociar amb el govern i que vagi en contra de la pluralitat del mandat. Segons el regidor Sergio Blázquez, l'entesa també ha posat al descobert desavinences internes entre Convergència i Demòcrates.

Sergio Blázquez

Demòcrates diu que donen 'un sí condicionat'. Hi ha un cert malestar que no és positiu.


ICV-EUiA afirma que el pas del PSC al govern trenca les possibilitats de visualitzar 'una alternativa a les polítiques de Convergència a la ciutat'. El regidor ecosocialista Ramon Gutiérrez assegura que ara l'oposició haurà de replantejar-se el seu rol.

Ramon Gutiérrez

Passen a millor vida aquelles votacions que forçaven el govern a acceptar propostes de l'oposició perquè érem majoria.


El PP veu amb bons ulls l'acord entre el govern i els socialistes, perquè comportarà que 'es faci més política local i menys de nacional'. Segons el portaveu popular, Álvaro Benejam, ERC-MES perd ara pes en l'escenari polític municipal, un fet que considera positiu.

Álvaro Benejam

ERC-MES tenia el govern local segrestat. Amb el pacte d'estabilitat, volia els avantatges de ser al govern però sense els desavantatges de ser-hi.


Els partits han fet aquestes declaracions a la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat.

ERC-MES ja va anunciar dissabte passat que l'entrada del PSC a l'executiu local suposava el trencament de l'acord d'estabilitat pressupostària que tenia amb el govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.