Conesa aplaudeix l'índex de referència dels lloguers i es mostra preocupada per l'augment de preus a Sant Cugat


  • Comparteix:

Conesa diu que el preu dels pisos a Sant Cugat són molt alts / Foto: ACN

Conesa diu que el preu dels pisos a Sant Cugat són molt alts / Foto: ACN

L'alcaldessa, Mercè Conesa, veu amb bons ulls la mesura de la Generalitat d'implantar un índex de referència de les rendes de lloguer per modular 'els increments exagerats' de preu i ha situat Sant Cugat com un dels municipis que, com Barcelona, més han de combatre aquesta situació. Conesa s'ha mostrat 'immensament preocupada' per l'augment exponencial del preu del lloguer i pronostica una bombolla immobiliària si no s'actua amb una regulació amb lloguers assequibles. El govern ha apuntat aquest dimecres que aquesta mesura s'aplicarà de forma progressiva a la primavera a Barcelona, l'àrea metropolitana i altres municipis amb forta demanda.

Segons fonts de Governació, la iniciativa començarà a aplicar-se als municipis de més de 175.000 habitants i s'anirà seguint fins arribar progressivament als 115 municipis previstos.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha aplaudit la mesura del govern.

Mercè Conesa

Em sembla que podem arribar a tenir una bombolla amb aquesta inflació dels preus del lloguer. Que la Generalitat intervingui permet que moltes persones puguin tenir l'oportunitat de viure a Sant Cugat.


El departament de Governació vol aprovar un decret llei en un termini de dos mesos que implanti un índex que constarà en tots els contractes de lloguer que se signin en el cas que el preu superi el valor que estableixi el barem de la Generalitat.

En el decret llei, el govern demanarà als ajuntaments que implantin incentius fiscals en la quota de l'IBI per a aquells propietaris que tinguin en compte en els seus contractes de lloguer aquest índex de referència i també convidarà al govern espanyol que estableixi incentius en l'IRPF i en l'Impost de Societats per a aquells propietaris que tinguin en compte aquest índex.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.