Convergència i el PSC, sense majoria, s'alien per governar Sant Cugat en un pacte 'positiu' per a la ciutat


  • Comparteix:

Els grups municipals de Convergència (PDeCAT i Demòcrates) i el PSC han segellat aquest dijous l'entrada de l'únic regidor socialista a l'equip de govern en un pacte 'positiu' per a Sant Cugat i un full de ruta que construirà 'una ciutat socialment justa, transparent i amb més igualtat d'oportunitats'. El portaveu socialista, Pere Soler, passarà a ser tinent d'alcalde d'Ocupació i Polítiques Comarcals amb dedicació parcial, fet que suposarà un increment d'un 6% del cost del cartipàs municipal. Els dos grups han garantit el compliment del pacte d'estabilitat pressupostària signat amb ERC-MES. Després d'aquest pacte, el govern local té 12 regidors i es queda a un de la majoria absoluta.

Després de 30 anys a l'oposició, el PSC tornarà al govern de Sant Cugat. Amb l'aliança amb Convergència, els partits han elaborat un document que aposta per la cohesió social i econòmica, els equipaments i la sostenibilitat; i el manteniment de la ciutat i la mobilitat. L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha mostrat satisfeta pel pacte i ha subratllat que les dues formacions i Demòcrates tindran llibertat de vot en temes nacionals i que treballaran en qüestions quotidianes del municipi.

Conesa ha donat per finalitzats els contactes per integrar més forces al govern. Tot i això, ha apuntat que si en el futur es dóna la possibilitat de convidar de nou ERC-MES o altres formacions a formar govern, es valorarà amb el PSC i Demòcrates. L'alcaldessa ha remarcat que l'acord assolit amb el PSC fins al 2019 és positiu per a la ciutat.

Mercè Conesa

El pacte el fem dues formacions polítiques que tenim trajectòria en governar institucions i que tenim com una voluntat compartida millorar la qualitat de vida dels ciutadans de Sant Cugat.


L'entrada de Pere Soler al govern comportarà que assumeixi, com a tinent d'alcalde, la cartera d'Ocupació, fins ara en mans d'Esther Salat, i l'àrea de Polítiques Comarcals. Les noves responsabilitats faran que el socialista abandoni el càrrec de representat del PSC al Consell Comarcal. Soler ha assegurat que la tasca del PSC al govern serà 'un exercici de responsabilitat'.

Pere Soler

Possiblement aquest voler mullar-nos i la responsabilitat és el que encara té la marca PSC. Allà on governa posa la marca de no fer altibaixos a la política.


Sobre el govern en minoria, l'alcaldessa ha dit buscaran suports amb altres formacions, però ha remarcat que 'la integració del govern està finalitzada'. Per l'alcaldessa el pacte d'estabilitat pressupostària amb ERC-MES no està trencat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.