Sant Cugat estudiarà com procedir en casos de violència de gènere amb animals involucrats


  • Comparteix:

Els animals i la violència de gènere, a debat al ple / Foto: ACN

Els animals i la violència de gènere, a debat al ple / Foto: ACN

La comissió de maltractament i violència de gènere estudiarà com procedir en casos de violència de gènere en què hi hagi involucrats animals domèstics. La decisió és fruit d'una moció original d'ERC-MES amb Convergència i C's, i s'ha aprovat amb el vot favorable del regidor no adscrit i les abstencions de la CUP-PC, ICV-EUiA, el PSC i el PP. El text debatut s'ha presentat en nom de l'associació VioPet amb el suport de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS).

ESCOLTA-HO

La presidenta de PAS, Maria Joana Giménez, ha estat l'encarregada de llegir el text de la moció.

Maria Joana Giménez

Volem que la comissió de maltractament i violència de gènere de Sant Cugat estudïi com procedir quan hi hagi involucrats animals domèstics en casos de violència domèstica.


Tot i reconèixer la bona voluntat del text i la problemàtica de les víctimes de violència de gènere, la CUP-PC, ICV-EUiA, el PSC i el PP s'han abstingut a la votació. La portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha fet palès els dubtes sobre la compaginació de les atencions a les víctimes i els animals.

Roser Casamitjana

Sabem positivament que el sistema de protecció i reparació de les dones i els seus fills encara és deficitari perquè les administracions han retallat recursos i pressupostos en polítiques d'igualtat. És per aquest motiu que no confiem que es puguin assumir nous projectes en aquest sentit.


Segons la moció, la proposta es planteja perquè moltes víctimes es neguen a entrar a llars d'acollida perquè no està permesa l'entrada d'animals i no els volen deixar en mans dels agressors. Per això, s'insta la Generalitat a estudiar que s'hi permeti l'accés a les mascotes.

La moció també recull que l'Ajuntament impulsi jornades de conscienciació sobre animals de companyia i violència masclista en col·laboració amb VioPet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.