Societat Civil Catalana porta ERC de Sant Cugat a la fiscalia per incitació a l'odi


  • Comparteix:

Membres de SCC, en un acte a Sant Cugat

Membres de SCC, en un acte a Sant Cugat

Societat Civil Catalana (SCC) portarà a la fiscalia d'odi i discriminació de Barcelona una moció d'ERC a Sant Cugat en què s'insta el ple municipal a defensar la llibertat d'expressió i rebutjar les ideologies totalitàries a la UAB. La moció és una alternativa a la que presentarà el PP al proper ple per donar suport a Societat Civil Catalana (SCC) pels fets del desembre passat a l'Autònoma. És un text que les JERC han criticat pels 'vincles d'aquesta entitat amb grups d'extrema dreta'.

En un comunicat, SCC considera 'delictiu' el contingut de la moció dels republicans, 'en tant que incita a l'odi i la discriminació contra una associació democràtica i cívica'. És per això que l'agrupació reprova el text perquè, diu, se'ls acusa sense fonament de 'tenir vincles amb grups neonazis, d'extrema dreta, xenòfobs i defensors de l'apologia del genocidi'.

Sobre els fets de desembre passat a la UAB, Societat Civil qualifica d''intolerable' que la moció doni suport a 'organitzacions en què militen persones actualment encausades per promoure delictes de coaccions, amenaces i ultratges a la bandera'. En aquest sentit, SCC informa que el Jutjat d'Instrucció de Cerdanyola ha resolt recentment obrir un procediment contra tres membres del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans 'que van organitzar l'atac que va patir la carpa de SCC a la UAB' l'abril de 2016.

El secretari de SCC, el santcugatenc José Domingo, diu que estan 'indignadíssims' i que l'actuació del grup municipal dels republicans és 'totalitarisme'.

José Domingo

Emparant-se en el poder que dóna un grup municipal es dediquen a insultar i desqualificar associacions constituïdes democràticament. És totalitarisme.


Per últim, l'associació, que assistirà al ple de dilluns, demana a ERC de Sant Cugat que retiri la moció de l'ordre del dia i que es disculpi. ERC-MES ja ha anunciat que no retirarà la moció.

El desembre passat estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) van protestar contra un acte celebrat al centre per SCC, entitat que els republicans vinculen a l'extrema dreta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.