ERC veu 'molt difícil' confiar de nou en Convergència per pactar uns pressupostos en aquest mandat


  • Comparteix:

L'assemblea republicana s'ha celebrat al local del partit

L'assemblea republicana s'ha celebrat al local del partit

ERC veu poc probable reeditar un acord d'estabilitat pressupostària amb Convergència en el que queda de mandat després de l'ingrés del PSC al govern. Els republicans titllen de 'mala decisió' el moviment i subratllen que incompleix el document de seguiment de l'acord que van signar amb els convergents, que especifica comunicar qualsevol alteració del mateix pacte. De cara al futur, el grup municipal continuarà fent 'una oposició constructiva i responsable' i vetllarà pel compliment dels projectes de ciutat acordats.

Això ha exposat la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, en una entrevista a Cugat.cat després de l'assemblea que els republicans han celebrat aquest divendres. La trobada ha servit per lamentar 'el trencament' del pacte d'estabilitat amb Convergència després d'aliar-se amb el PSC. Són uns contactes que van iniciar-se 'ja fa temps', segons va comunicar la mateixa alcaldessa al partit, ha apuntat Ingla.

Pels republicans, aquesta unió de forces ha estat una ensarronada que ha fet trencar la confiança amb Convergència i amb la mateixa alcaldessa, Mercè Conesa. Així ho expressa Ingla.

Mireia Ingla

És un exemple clar de deslleialtat. Nosaltres els acords els defensem a mort amb aquells que fan com nosaltres. Amb aquells que no es creuen els compromisos és molt difícil arribar a un acord.


Segons la portaveu d'ERC-MES, la gent no entén per què els convergents han apostat pel PSC per governar Sant Cugat quan no tenen majoria amb 12 regidors. És per això que, a l'hora dels consensos, posen la mirada en el paper que puguin exercir el regidor no adscrit i, sobretot, el PP. Ingla creu que 'en una ciutat independentista' com Sant Cugat no correspon que el vot del PP pugui decidir el futur del municipi.

El punt de vista de MES
El soci de grup municipal d'ERC, Moviment d'Esquerres, considera que Convergència ha actuat motivada per' la demoscòpia, prioritzant els seus interessos electorals i de partit per sobre de la ciutadania'. El partit coincideix amb els republicans a lamentar la pèrdua d'una majoria pressupostària al ple. En un comunicat, MES argumenta que el pacte de govern suposa 'un gir de Convergència' a la ciutat que 'perjudica el full de ruta' del procés independentista.

Amb tot, el partit referma el suport al grup municipal d'ERC-MES en mantenir la defensa als aspectes pressupostaris pactats per enguany amb Convergència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.