L'entrada del PSC a l'equip de govern i l'ordenança de cànnabis, al ple d'aquest dilluns


  • Comparteix:

El ple d'aquest mes s'ha endarrerit una setmana

El ple d'aquest mes s'ha endarrerit una setmana

L'Ajuntament acull aquest dilluns el primer ple municipal de l'any, que donarà el vistiplau a l'entrada del portaveu del PSC, Pere Soler, a l'equip de govern com a tinent d'alcalde d'Ocupació i Polítiques Comarcals i a la proposta d'aprovació inicial de l'ordenança reguladora dels clubs de fumadors de cànnabis. La sessió, que començarà a les quatre de la tarda, també aprovarà una moció institucional, originalment presentada per ICV-EUiA, per fomentar mesures a l'AP7 i la C16 per reduir la contaminació. L'audiència pública tindrà lloc a les vuit del vespre.

Propostes de l'equip de govern
L'àrea de Presidència portarà a aprovació inicial de modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM), que inclou novetats com la retransmissió en directe dels plens i audiències públiques al web municipal, la possibilitat de donar un telèfon mòbil als regidors i permetre l'accés informàtic de la documentació del ple com a mínim dos dies abans de la sessió.

En clau d'Urbanisme, es durà a terme l'aprovació inicial de l'ordenança reguladora dels clubs de fumadors de cànnabis que obligarà aquestes associacions a tenir la llicència d'activitat per poder obrir. L'equip de govern, a més, presentarà una dació de compte on informarà sobre els suggeriments que farà arribar a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) perquè tingui en compte els barris de Mas Fortuny i Sol i Aire en la modificació puntual del PGM a Collserola.

Mocions
- Convergència, el PSC, la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA tiraran endavant una moció perquè Sant Cugat reconegui la figura de l'artista Rudolf Häsler amb motiu el seu 90è aniversari.

- Els mateixos partits més C's aprovaran un text de suport als refugiats a través de la campanya 'Casa nostra, casa vostra'.

- ERC-MES, ICV-EUiA i Convergència portaran a aprovació una proposta per prendre mesures davant els casos de violència masclista amb presència d'animals domèstics.

- Els grups de C's i Convergència tiraran endavant un text per elaborar un pla estratègic municipal de subvencions.

- El PP i C's defensaran una proposta perquè l'Ajuntament doni suport a Societat Civil Catalana i condemni els fets de la UAB. En aquest debat, ERC-MES ha presentat una esmena a la totalitat en sentit contrari, que ha suscitat que l'entitat porti els republicans a la fiscalia per incitació a l'odi.

- El PP proposarà al ple la instal·lació a la ciutat de màquines expenedores de relats curts.

- C's instarà el plenari a reconèixer les víctimes del terrorisme amb un acte institucional el Dia Europeu d'aquest col·lectiu, que té lloc l'11 de març.

- ERC-MES, finalment, demanarà suport municipal per instar al compliment d'una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre les clàusules sòl.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.