Sant Cugat treballarà pel compliment de la sentència europea sobre les clàusules sòl


  • Comparteix:

El ple ha tingut lloc aquest dilluns / Foto: Localpres

El ple ha tingut lloc aquest dilluns / Foto: Localpres

Sant Cugat instarà el govern espanyol a modificar el procediment perquè les entitats financeres facin efectiu el compliment de la sentència del Tribunal de Justícia Europeu sobre les clàusules sòl i retornin els diners als afectats. La moció, original d'ERC-MES, s'ha aprovat al ple d'aquest dilluns amb l'acceptació de dues de les tres esmenes que havia proposat ICV-EUiA. Els republicans han fet una 'esmena in voce' després que el consell de ministres espanyol aprovés divendres passat mesures per facilitar el retorn de les clàusules sòl.

ESCOLTA-HO

El text original demanava instar el govern espanyol a retornar les clàusules i la moció aprovada exigeix la modificació de les condicions aprovades a Madrid perquè sigui una devolució el més ràpida possible. Ho explica la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla.

Mireia Ingla

A nosaltres ens hagués encantat poder retirar la moció perquè voldria dir que el Reial Decret aniria a favor dels consumidors i no de les entitats financeres. Per això, si em permeten, faré l''esmena in voce'.


Convergència també havia proposat esmenes, però les ha retirades en considerar que feien més referència a les despeses hipotecàries. El tinent d'alcalde d'Economia, Damià Calvet, ha explicat que presentaran el contingut de les esmenes més endavant en forma de moció.

Damià Calvet

Optem per retirar les esmenes que havíem presentat per clarament diferenciar-les, ja que parlen d'un tema molt important com són les despeses hipotecàries. Però ja ho portarem més endavant.


La moció s'ha aprovat amb dues de les tres esmenes d'ICV-EUiA, que proposen més implicació de l'administració local a l'hora de donar resposta als clients afectats. Els ecosocialistes també han modificat una de les tres esmenes, que suggeria que les OMIC contactessin amb els directors dels bancs i caixes de Sant Cugat per instar-los a informar i atendre els afectats, i ha acordat de retirar la paraula 'OMIC'.

L'única esmena que no s'ha aprovat ha estat la segona, que proposava que l'Ajuntament es fes càrrec, en el termini de dos mesos, d'oferir serveis de primera acollida als afectats. El regidor de la formació Ramon Gutiérrez ha explicat que és una pràctica que ja es duu a terme a altres municipis.

Ramon Gutiérrez

També proposàvem garantir un servei gratuït d'assessorament i informació. És un servei que ja s'està desenvolupant a municipis molt similars al nostre.


La moció s'ha aprovat amb els vots a favor de Convergència, la CUP-PC, ERC-MES, el PSC, ICV-EUiA i el regidor no adscrit,el vot en contra del PP i l’abstenció de C’s. A la seva explicació de vot, el grup taronja ha matisat que estava a favor de la moció original d'ERC-MES però no de les esmenes dels ecosocialistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.