El govern de Convergència i el PSC ja és oficial i rep el 'vot de confiança' del PP


  • Comparteix:

Pere Soler, tinent d'alcalde d'Ocupació i Polítiques Comarcals / Foto: Localpres

Pere Soler, tinent d'alcalde d'Ocupació i Polítiques Comarcals / Foto: Localpres

Els grups municipals de Convergència i del PSC han oficialitzat al ple l'entrada dels socialistes al govern perquè 'suma pluralitat i suposa una millora per a Sant Cugat'. ERC-MES, C's, ICV-EUiA i la CUP-PC han criticat el pacte entre els dos grups, mentre que el PP diu que és positiu perquè treu la capacitat d'influència dels republicans a la ciutat i hi dóna 'un vot de confiança'. Soler treballarà un 75% de la jornada i cobrarà 39.000 euros bruts a l'any.

ESCOLTA-HO

Convergència i el PSC han donat compte del pacte pel qual el govern passa a tenir 12 dels 25 regidors, a un de la majoria absoluta, i pel qual Pere Soler es converteix en tinent d'alcalde d'Ocupació i Polítiques Comarcals. Segons el socialista, s'obre una nova etapa a la localitat i es mantindrà la mà estesa a l'oposició per buscar pactes.

Pere Soler

La funció del PSC serà gestionar les àrees de govern i influir en les polítiques de la ciutat.


ERC-MES ha donat per trencat el pacte d'estabilitat pressupostària que tenia amb el govern perquè suposa 'un incompliment' del document de seguiment de l'acord que van signar amb el grup de Convergència. Allà s'especifica que calia comunicar qualsevol alteració del document, una situació que segons els republicans no ha tingut lloc.

La portaveu independentista, Mireia Ingla, ha acusat Conesa de 'deslleialtat política' i s'ha preguntat irònicament quin sentit té l'acord entre Convergència i el PSC ja que es queda a un regidor de la majoria absoluta.

Mireia Ingla

El president del PDeCAT de Sant Cugat ha dit que estan a un regidor de la majoria absoluta i el PP ha mostrat l'entusiasme pel trencament amb ERC. Comença el compte enrere per aconseguir el regidor que falta...


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha respost Ingla i li ha recordat que ERC-MES ha tingut l'oportunitat d'entrar a govern.

Mercè Conesa

Per què ERC-MES no ha volgut assumir les responsabilitats de govern? Doncs perquè és més còmode fer la puta i la Ramoneta.


La CUP-PC ha criticat haver-se assabentat als mitjans de comunicació de les responsabilitats que assumeix Pere Soler, una cartera que consideren 'buida i sobredimensionada' per a un tinent d'alcalde. La portaveu cupaire, Núria Gibert, s'ha mostrat preocupada per les conseqüències que pot tenir el pacte entre Convergència i el PSC en el compromís pel referèndum independentista.

Núria Gibert

Què passarà amb el referèndum? Què farà l'equip de govern quan haguem d'obrir les dependències municipals?


C's ha dirigit totes les crítiques a Pere Soler, a qui ha acusat de 'vendre's per una cadira al govern'. El portaveu taronja, Aldo Ciprián, ha carregat contra el socialista.

Aldo Ciprián

Davant dels escàndols dels governs de Convergència de Sant Cugat, calia un còmplice i aquest és vostè, senyor Soler.


ICV-EUiA ha lamentat que l'entrada de Soler al govern i el pacte d'estabilitat d'ERC amb Convergència hagin esborrat la possibilitat de generar una alternativa d'esquerres al municipi. El regidor ecosocialista, Ramon Gutiérrez, ha criticat el govern per passar de cinc a sis tinències d'alcaldia.

Ramon Gutiérrez

Tindrem més tinents d'alcalde que regidors a l'equip de govern.


Segons el portaveu del PP, Álvaro Benejam, el pacte és una bona notícia no per l'entrada dels socialistes sinó perquè ERC-MES perd protagonisme a Sant Cugat.

Álvaro Benejam

Hi donem un vot de confiança. Ara el govern se sentirà més lliure perquè no hi haurà el condicionament d'ERC-MES.


Amb l'entrada de Soler, el PSC torna al govern de Sant Cugat després de 30 anys d'absència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.