El ple oficialitza la titularitat municipal de la parròquia de Sant Pere i la Casa Abacial


  • Comparteix:

L'acord arriba després que el 2014 el Bisbat inscrivís els edificis al seu nom / Foto: Localpres

L'acord arriba després que el 2014 el Bisbat inscrivís els edificis al seu nom / Foto: Localpres

L'Ajuntament i la parròquia de Sant Pere d'Octavià han arribat a un acord, oficialitzat en el ple d'aquest dilluns, per a la gestió de l'església i la Casa Abacial del Monestir. El consistori ja consta en el Registre de la Propietat com a titular d'aquests dos edificis.

ESCOLTA-HO

Així es resolen les discrepàncies jurídiques sobre la propietat d'aquests dos immobles, inscrits provisionalment a favor de la parròquia des de 2014. L'acord anul·la aquesta inscripció. Ara, l'Ajuntament i la parròquia treballen en un conveni que, entre altres qüestions, especificarà que l'església i el Palau Abacial es destinaran al 'culte litúrgic, religiós i pastoral de l'església catòlica' i s'hi podran fer actes culturals 'adients amb la condició pròpia del temple'.

En el mateix document, es detallarà el compromís del consistori de mantenir en bon estat els dos immobles amb les obres de conservació i de reparació necessàries. Per la seva banda, la parròquia serà la responsable de l'obertura, la vigilància i el tancament del recinte, el pagament del consum i el manteniment dels espais.

Al tradicional esmorzar de Nadal amb la premsa, la tinenta d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, va anunciar que l'Ajuntament invertirà 500.000 euros en la rehabilitació del Monestir que es concretarà en intervencions al Claustre, l'església i la muralla.

La Comissió Gestora del Reial Monestir, integrada per representants de la Generalitat, la parròquia, el Bisbat de Terrassa, la Diputació, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Grup d'Estudis Locals (GEL) i el consistori, seguirà treballant per impulsar el Monestir i potenciar el vessant monumental i museístic i per seguir tots els temes relacionats amb el monument i l'entorn.

ICV-EUiA, que va recordar al 2015 amb una moció la necessitat de reclamar la propietat, s'ha felicitat pel fet que el Monestir torni a ser en mans de la ciutadania. També s'han congratulat la resta de partits com la CUP-PC, que ha demanat l'ús social de l'espai, ERC-MES, que ha subratllat la feina del Grup d'Estudis Locals (GEL), i el PP que ha defensat el paper del Bisbat en les negociacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.