La modificació del Reglament Orgànic Municipal comença a caminar amb el suport del ple


  • Comparteix:

El ple ha aprovat la modificació inicial del ROM / Foto: Localpres

El ple ha aprovat la modificació inicial del ROM / Foto: Localpres

El ple ha tirat endavat aquest dilluns l'aprovació inicial de modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM), amb els vots a favor de tots els grups i l'abstenció del regidor no adscrit. El document, fet amb el consens dels partits i amb la incorporació d'una quinzena d'esmenes, inclou novetats com la retransmissió en directe dels plens i audiències públiques al web municipal, la possibilitat de donar un telèfon mòbil als regidors i permetre l'accés informàtic de la documentació del ple com a mínim dos dies abans de la sessió.

ESCOLTA-HO

La tinenta d'alcalde de Presidència, Carmela Fortuny, ha recordat que la proposta és el resultat d'una feina començada al 2015.

Carmela Fortuny

Vull agrair a tothom la feina feta, l'agilitat, les esmenes que s'han presentat pràcticament per part de tots els grups i el debat ric i intens que hem tingut.


La resta de partits han coincidit a aplaudir la riquesa del debat i s'han felicitat per la feina conjunta dels últims mesos. El regidor no adscrit s'ha abstingut de la votació perquè no ha pogut participar als grups de treball.

Algunes de les esmenes
En l'apartat de composició i competències del ple (article 11) es diu que 'les presidències dels consells de barri, en cas que no siguin membres electes, també podran assistir-hi amb veu però sense vot' quan es tractin temes que afectin el seu àmbit.

En el capítol de caràcter públic de les sessions (article 26) s'afegeix que els plens i les audiències públiques seran retransmesos per 'streaming' al web de l'Ajuntament i 'íntegrament pels mitjans de comunicació públics municipals o privats que concorrin'. També s'apunta que les gravacions d'àudio i vídeo estara disponibles al web municipal i els grups podran sol·licitar-ne una còpia. També es llegeix que l'ordre del dia i tota la documentació 'serà consultable per mitjans informàtics de forma pública com a mínim dos dies abans de l'inici de la sessió'.

En drets específics dels grups municipals (article 36) s'afirma que aquests 'disposaran per a cada membre electe que ho sol·liciti equip informàtic, línia de telèfon mòbil amb accés a Internet i adreça electrònica de forma individualitzada'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.