L'oposició es pronuncia sobre la sentència que obliga a retirar l'estelada de la plaça d'Octavià


  • Comparteix:

Els partits del ple s'han pronunciat sobre la sentència que obliga a retirar l'estelada

Els partits del ple s'han pronunciat sobre la sentència que obliga a retirar l'estelada

La CUP-PC demana a l'alcadessa que mantingui l'estelada a la plaça d'Octavià malgrat la decisió judicial que obliga a retirar-la en el termini de 10 dies. En canvi, C's elogia la sentència i recorda a Conesa que els espais públics han de respectar la neutralitat. Aquestes formacions s'han pronunciat a la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat.

La CUP-PC es mostra contenta perquè l'equip de govern presentarà un recurs a la decisió judicial per mantenir l'estelada a Sant Cugat. El regidor cupaire Ignasi Bea critica que Societat Civil Catalana (SCC) hagi portat als jutjats una decisió avalada per 18 dels 25 regidors del ple.

Ignasi Bea

Donarem suport a no retirar-la. Cal ser conseqüents amb el que expressa la població de Sant Cugat. Hem de desobeir.


C's aplaudeix la sentència judicial perquè és 'oportuna i fa respectar la llei'. El regidor taronja Sergio Blázquez demana a Conesa que defensi la neutralitat dels espais públics.

Sergio Blázquez

Cal respectar la neutralitat dels espais públics i l'estelada no hi pot ser. La llibertat d'expressió és de les persones, no dels espais.


ICV-EUiA recorda que la decisió d'hissar la bandera independentista en una plaça va sorgir d'una decisió del ple. La portaveu ecosocialista, Roser Casamitjana, ha recordat que a altres municipis onegen estelades.

Roser Casamitjana

Hi ha molts municipis amb estelades a la plaça. S'ha retirat a aquells que la tenien penjada a l'ajuntament.


A la tertúlia, ERC-MES i el PP han reiterat els posicionaments sobre l'estelada que han expressat en un comunicat aquest dimarts. Els republicans demanen que no es retiri mentre que els populars insten Conesa a complir l'ordre judicial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.