Les 5 Milles Femenines tindran un format mixt per evitar la seva desaparició


  • Comparteix:

La nova imatge de les Milles

La nova imatge de les Milles

Les 5 Milles Femenines de Valldoreix seran mixtes a partir d'ara per evitar la seva desaparició a causa del 'descens en picat' de les inscripcions de la carrera, que l'any passat va tenir 300 participants. Ho ha anunciat el vocal d'Esports de l'EMD, Bernat Gisbert, a la junta de veïns d'aquest dijous, arran d'una moció d'ERC-MES que demanava fer més reivindicativa la vessant femenina de la cursa. Gisbert ha afirmat que el 'boom' del 'running' i el gran nombre de curses han obligat a replantejar-ne el format.

En una entrevista posterior a Cugat.cat, Gisbert ha avançat que la cursa passarà a dir-se Milles de Valldoreix amb recorreguts de cinc i tres milles i que se celebrarà el dissabte 25 de març, en la seva 14a edició. El vocal d'Esports ha explicat que l'EMD havia d'intervenir davant el descens d'inscripcions.

Bernat Gisbert

Si segueixen sent només femenines, sí que anirà a la baixa. Si cada any va baixant més, al final no té sentit.


La 10a edició de la cursa, el 2013, va assolir l'èxit de participació més important fins ara amb 750 inscripcions. Des de llavors, les edicions han anat a la baixa amb algun repunt: la cursa del 2014 va tenir atletes, la del 2015 va recuperar-se fins arribar a les 436 i l'any passat la carrera va comptar amb 300 corredores. Aquesta última baixada ha motivat el canvi de format, tot i que el govern no descarta tornar a l'original.

En el debat, el portaveu d'ERC-MES, Noël Climent, s'ha mostrat indignat pel fet que el govern no notifiqués aquesta novetat abans de presentar els republicans la seva moció. El govern ha respost que la decisió havia estat 'molt recent' i que a la darrera junta de govern no estava 100% tancada. La resta de l'oposició també ha lamentat no tenir-ne constància. La moció sobre el caràcter reivindicatiu de les Milles Femenines d'ERC-MES ha quedat rebutjada.

Altres mocions
Valldoreix és territori lliure de petards i procedirà a l'estudi per crear zones amb Wi-fi gratuït a determinats espais de l'EMD, arran de les mocions proposades per CiU-Actuem amb C's. No ha prosperat la segona moció d'ERC-MES per fer arribar el transport públic al polígon de Can Calopa, que ha rebut el vot contrari del govern i tres vots de suport de la resta de l'oposició. Tampoc no ha tingut llum verda la proposta de la CUP-PC i ERC-MES per contractar l'electricitat de les instal·lacions municipals amb energia 100% renovable. C's s'ha abstingut.

Ampliació del carrer del Nard
La junta ha inclòs l'aprovació inicial, per unanimitat, del projecte d'ampliació del carrer del Nard, entre Ramon Escayola i l'avinguda Baixador. El projecte, amb un cost d'1,4 milions, preveu ampliar les voreres per complir els criteris d'accessibilitat, millorar l'itinerari de transport públic, recuperar el doble sentit i implementar la mobilitat dels carrers de l'entorn.

Altres temes
L'EMD ha anunciat que en breu posarà fill a l'agulla al procés perquè Valldoreix tingui pressupostos participatius. La vocal Elena Degollada ha dit que treballen el caràcter bimensual de les audiències públiques, a les sis de la tarda, i la possibilitat que aquestes siguin temàtiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.