El Senat rebutja la proposta d'ERC de prohibir pràctiques militars a Collserola


  • Comparteix:

El senador santcugatenc, Bernat Picornell, en la defensa de la moció / Foto: Senat

El senador santcugatenc, Bernat Picornell, en la defensa de la moció / Foto: Senat

El Senat ha rebutjat aquest dijous la proposta que ERC ha portat a la Comissió de Defensa d'aquesta cambra per demanar al govern espanyol que l'exèrcit necessiti l'autorització dels municipis per fer pràctiques militars en qualsevol espai públic, com és el cas de Collserola. La moció, que el senador santcugatenc, Bernat Picornell, va presentar a Sant Cugat, ha estat rebutjada amb els vots del PP, el PSOE i C's.

Picornell admet a Cugat.cat la dificultat per tirar endavant propostes d'aquest tipus a causa de l'aliança entre el PP, el PSOE i C's.

Bernat Picornell

Hi insistirem però és dificil que tiri endavant perquè sempre ens trobem un 'no' com a resposta.


ERC-MES també va presentar a l'octubre una moció per declarar Sant Cugat municipi de cultura de pau i lliure de pràctiques militars.

El Consorci del Parc de Collserola va aprovar al juny una resolució de rebuig a les activitats militars a l'àmbit de Collserola a causa del caràcter de la serra com a espai d'oci, lleure i activitat física. El 2011, el ple de Sant Cugat va instar el consorci a no autoritzar aquestes pràctiques arran d'una moció de la CUP-PC i el Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC), esmenada per CiU i amb el suport de la resta de formacions, tret del PP. Mesos després, el consorci va negar tenir potestat jurídica per impedir la presència de l'exèrcit espanyol sempre que no malmetessin l'entorn ni afectessin els visitants.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.