Joan Buscà critica el dèficit en inversions a Catalunya en una xerrada del PDeCAT


  • Comparteix:

Joan Buscà és economista i professor de la UB

Joan Buscà és economista i professor de la UB

L'economista Joan Buscà assegura que 'l'Estat espanyol ha incomplert repetidament' les inversions pressupostades per a infraestructures a Catalunya en els darrers 15 anys. Ho ha explicat aquest dijous en una conferència a la Casa de Cultura en què ha analitzat el dèficit d'inversions a partir de les xifres d'un informe presentat per la Cambra de Comerç. La xerrada, organitzada pel Partit Demòcrata de Sant Cugat, ha reunit una desena de persones.

El professor d'Dconomia de la Universitat de Barcelona (UB) Joan Buscà ha presentat dades dels ministeris de Foment i d'Hisenda, i ha destacat les del 2015, quan l'estat va executar només un 71% de les inversions planificades i un 59% pel que fa a les infraestructures de transport. La mitjana d'execució de la resta de comunitats va ser del 89%. Aquell any es va registrar el pitjor balanç de la història i Catalunya va rebre un 8,2% del total invertit a l'estat, el percentatge més baix des de 1997.

Buscà lamenta aquest incompliment recurrent de l'Estat espanyol que, a més a més, s'ha anat agreujant durant els últims anys.

Joan Buscà

Durant aquests 15 anys, l'Estat espanyol només ha complert allò pressupostat en inversions per a Catalunya un sol any. El dèficit és més gran que la mitjana de la resta de comunitats.


Buscà també ha criticat el dèficit fiscal de l'Estat respecte Catalunya, xifrat en uns 16.000 milions d'euros anuals, i ha defensat la viabilitat econòmica d'una Catalunya independent, que esdevindria, segons l'economista, el setè país de la Unió Europea amb major renda per càpita. Buscà ha recalcat també que les pensions estarien garantides en cas d'independència, ja que Catalunya és un 'contribuïdor net' a la Seguretat Social, és a dir, recapta més diners dels que gasta en aquest aspecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.