ICV-EUiA i els cercles de Podem reclamen que els comptes de 2018 tinguin la perspectiva de gènere


  • Comparteix:

Els regidors d'ICV Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez, a l'esquerra, amb Maria Freixanet i Iolanda Fresnillo

Els regidors d'ICV Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez, a l'esquerra, amb Maria Freixanet i Iolanda Fresnillo

ICV-EUiA i els cercles de Podem reclamen que els pressupostos municipals del 2018 incorporin la perspectiva de gènere. El grup municipal ecosocialista presentarà una moció al ple de febrer on demana a l'Ajuntament que elabori i faci públiques totes les dades estadístiques segregades per sexe. Aquesta mesura, segons ICV-EUiA, permetria traçar amb major precisió la situació socioeconòmica dels dos sexes i oferir informació sobre l'impacte que poden tenir les polítiques públiques en les condicions de vida dels homes i les dones de Sant Cugat.

És per això que els verds proposen que enguany es faci una avaluació de l'impacte de gènere dels pressupostos del 2016. Aquesta anàlisi ha de servir per saber si les accions previstes en els comptes han influït de forma diferent a homes i dones i si han estat efectives per a la promoció de la igualtat de gènere.

ICV-EUiA i els cercles de Podem han organitzat aquest dijous un acte a la Casa de Cultura per debatre aquesta iniciativa amb la senadora d'En Comú Podem Maria Freixanet i l'experta en finances pel desenvolupament Iolanda Fresnillo. Freixanet ha explicat a Cugat.cat la importància d'abordar ja la perspectiva de gènere en clau municipal.

Maria Freixanet

Cal tenir clar la mirada: en el moment de fer el pressupost, cal comprovar si hi ha la perspectiva de gènere. Cal valorar si estàs invertint d'una forma justa.


Una altra de les peticions que fa la formació és la de constituir i convocar aquest any un Consell Sectorial participatiu per tractar la igualtat de gènere amb la participació de la ciutadania, les entitats feministes i les dones del municipi. Aquest organisme també tindria l'encàrrec de diagnosticar l'impacte de gènere dels pressupostos de l'any passat i de treballar les mesures per corregir els impactes negatius dels comptes en funció del sexe.

ICV-EUiA demana al consistori que segueixi l'exemple dels pressupostos de ciutats com Bilbao, Montevideo, Berlín i Bogotà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.