Foment cedeix a l'Ajuntament la titularitat de tres trams de l'autovia B30


  • Comparteix:

Imatge de la via d'enllaç de l'avinguda de Roquetes / Foto: Google Maps

Imatge de la via d'enllaç de l'avinguda de Roquetes / Foto: Google Maps

El ministeri de Foment espanyol ha cedit al consistori la titularitat de tres trams de la B30: els passos de l'avinguda de la Clota de Volpelleres, el del carrer de Josep Trueta a Can Cabassa i el de l'avinguda de Roquetes, a tocar de Cerdanyola. Amb la titularitat de la gestió, l'objectiu del consistori és fomentar l'ús per a vianants i bicicletes i solucionar els problemes de manteniment i gestió, com la manca d'il·luminació.

El ple va sol·licitar el desembre de 2015 la cessió de la titularitat d'aquests trams d'acord amb la Llei de Carreteres que preveu que Foment entregui a les administracions locals trams de carreteres estatals que adquireixin la condició de vies urbanes. La infraestructura, però, continua sent propietat de Foment.

En total, la longitud de les vies és de 502 metres amb una superfície de 25.803 metres quadrats. El primer tram, de 240 metres de longitud, és un enllaç mitjançant túnel i glorieta situat al quilòmetre dos. El segon, de 169 metres, és un enllaç amb pont sobre l'AP7 al quilòmetre cinc. El tercer, de 93 metres, també és un enllaç amb pont sobre l'autopista AP7.

Foment ha acceptat la sol·licitud del consistori un cop comprovat el compliment dels requeriments legals.

Reacció del PP
En un comunicat, el portaveu del PP, Álvaro Benejam ha valorat la cessió 'perquè permetrà mantenir millor aquests trams de carretera, afavorir l'accessibilitat i reduir la perillositat'. Segons el PP, amb aquesta cessió de la gestió de Foment 'es demostra el suport constant del govern d'Espanya en atendre els requeriments dels ajuntaments catalans, malgrat que alguns ajuntaments -com el de Sant Cugat- prefereixen incomplir la llei de banderes i ser deslleial amb els nostres símbols'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.