ERC-MES reclama bonificacions per pagar l'IBI quan Sant Cugat entri a la zona tarifària 1 de transport


  • Comparteix:

Una màquina per comprar bitllets de FGC

Una màquina per comprar bitllets de FGC

ERC-MES reclama a l'Ajuntament un sistema de bonificacions per pagar l'IBI, una vegada Sant Cugat passi a formar part de la zona 1 del sistema tarifari integrat de transport. Els republicans recorden que si l'acord entre l'Ajuntament i l'Àrea Metropolitana (AMB) tira endavant, l'IBI s'apujarà perquè el consistori haurà de pagar un import anual a l'entitat supramunicipal per la gestió del transport públic a la ciutat. La formació republicana també demana a l'equip de govern establir mecanismes per evitar el greuge comparatiu de desplaçar-se a altres ciutats del Vallès, com Terrassa, que pertany a la zona 3.

La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha explicat que estan satisfets amb què Sant Cugat passi a la zona 1 del transport, però que això no pot suposar un greuge a les famílies i els petits comerços.

Mireia Ingla

Demanem que es pugui subvencionar l'IBI a aquelles famílies que tinguin dificultats econòmiques, i que també es pugui bonificar als petits comerços i a les petites empreses, perquè el fet d'augmentar l'IBI no els signifiqui un greuge. D'una banda estem contents de la decisió, però també hem de mirar que no hi hagi una repercussió negativa.


Els republicans, a més, reclamen a AMB que, una vegada es faci amb la competència de la gestió de transport públic a Sant Cugat, millori la freqüència de pas dels diversos mitjans de transport i les marquesines. La formació també demana al consistori que en la negociació amb AMB entri també la rebaixa del cost de desplaçar-se a altres ciutats del Vallès, com Terrassa, que pertany a la zona 3 i on actualment està situat l'hospital públic de referència per a la majoria de santcugatencs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.