C's aposta perquè l'Ajuntament assumeixi la pujada de l'IBI si Sant Cugat entra a la zona 1 de transport


  • Comparteix:

Si les negociacions entre Ajuntament i AMB prosperen, Sant Cugat entrarà a la zona 1 l'any vinent / Foto: ACN

Si les negociacions entre Ajuntament i AMB prosperen, Sant Cugat entrarà a la zona 1 l'any vinent / Foto: ACN

El grup municipal de C's ha demanat a l'Ajuntament que, en el cas que Sant Cugat entri a la zona tarifària 1 de transport, absorbeixi la pujada de l'IBI derivada reduint el tipus de gravamen de l'impost en la mateixa proporció. La formació ho ha explicat en un comunicat, tot i que en un d'anterior assegurava que demanaria al consistori que inclogués una partida pressupostària l'any vinent per compensar l'eventual pujada de la taxa. El partit taronja ha refermat el seu suport a la proposta del govern, però creu que s'ha de garantir 'la menor càrrega impositiva possible' a la ciutadania en un municipi on, recorden, l'IBI és dels més alts de l'Estat espanyol.

El portaveu de C's, Aldo Ciprián, que ha explicat que es va assabentar de la proposta de l'equip de govern a través dels mitjans, ha subratllat que a l'impacte econòmic de la mesura se li podria fer front a través dels impostos municipals.

Aldo Ciprián

No pensem que aquest benefici hagi de repercutir a la butxaca de la ciutadania. La pujada de l'IBI es podria compensar amb els altres impostos municipals.


Ciprián ha subratllat que el seu grup aposta per una reducció en els impostos i que, en el cas concret de l'IBI, ja van demanar una rebaixa del 5% durant el primer any de mandat. Finalment el ple va executar una rebaixa en aquest impost del 2%.

Més reaccions
No és la primera proposta en aquest sentit. A principis de mes, el PP va anunciar que presentaria una moció per instar les administracions perquè Sant Cugat entri a la zona 1. De la seva banda, ERC-MES va emplaçar l'Ajuntament a establir un sistema de bonificacions per pagar l'IBI quan la ciutat passi a formar part de la zona 1 del sistema tarifari integrat de transport. A més, les JERC han exigit la creació d'un títol de transport integrat per als estudiants santcugatencs de la UAB a Cerdanyola i de la UPC a Terrassa si es materialitza el canvi de corona.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, va explicar en roda de premsa que les negociacions amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) estan avançades i que la mesura podria entrar en vigor l'1 de gener. La petició a l'AMB s'ha fet amb els altres 17 municipis que formen part de la segona corona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.