El PP porta al Parlament una proposta per fer més efectiva l'actuació policial a Sant Cugat


  • Comparteix:

Villagrasa, al centre

Villagrasa, al centre

El PP ha presentat a la comissió d'Interior del Parlament una proposta de resolució per millorar l'efectivitat dels cossos policials a Sant Cugat. La iniciativa passa per crear un centre de coordinació per a Mossos i Policial Local, una campanya de seguretat per a comerços i empreses i un pla contra l'ocupació i dispositius específics per barris. Sobre les últimes dades de robatoris amb força a habitatges, el PP local atribueix el descens del 19% registrat entre setembre i desembre, en part, a la contractació de vigilància privada dels veïns en zones com Can Trabal i Mira-sol.

Amb l'objectiu de coordinar millor la feina dels Mossos, la Policia Local i, també, la Policia Nacional espanyola, el PP vol que les dependències d'aquests cossos serveixen per potenciar la seguretat a la ciutat, tot i no concretar com. Davant, apunten, la falta d'efectius de Policia Local i Mossos els populars demanen que els dos cossos comparteixen funcions.

Una proposta de resolució que vol implementar l'eficàcia de tots els agents del municipi, ja que el PP no té confiança en la gestió municipal en matèria de seguretat. Ho exposa el diputat del PP i president del partit a Barcelona, Alberto Villagrasa.

Alberto Villagrasa

Jo, fe? Ni en l'alcaldessa, ni en el conseller. Ara a Sant Cugat un comerciant ja no pot estar segur.


El PP fonamenta la proposta en el fet que actualment 'no existeix un model, ni una política de seguretat al municipi'. El portaveu municipal, Álvaro Benejam, ha raonat que la reducció de robatoris amb força de l'últim trimestre de 2016 s'ha produït, en part, per la contractació de vigilància privada dels veïns.

Álvaro Benejam

La reducció ha tingut efecte en determinades zones on hi ha hagut contractació dels veïns de seguretat privada. I d'això, l'Ajuntament n'és perfectament conscient.


En la roda de premsa d'aquest dimarts, Villagrasa ha afegit que Sant Cugat es podria plantejar la possibilitat de contactar la Policia Nacional espanyola per fer suports puntuals a Mossos i Policia Local davant la manca d'efectius.

Al ple de juliol passat, el PP va sostenir que actualment Sant Cugat té 72 mossos. Amb relació al nombre d'agents de la Policia Local, fonts municipals assenyalen 108 agents i la voluntat d'arribar als 120 en dos anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.