Les Cases dels Mestres, Torre Negra i el Pacte Nacional pel Referèndum, a debat al ple d'avui


  • Comparteix:

El ple se celebra el tercer dilluns de cada mes / Foto: Localpres

El ple se celebra el tercer dilluns de cada mes / Foto: Localpres

L'ajuntament acull aquest dilluns el segon ple municipal de l'any, que posa sobre la taula punts d'Urbanisme per donar via lliure a la finalització del projecte de les Cases dels Mestres a la Floresta i mantenir la protecció a l'entorn de Torre Negra. La sessió, que començarà a les quatre de la tarda, també servirà per tirar endavant, a través d'una moció institucional, la millora de les àrees de joc infantil de la ciutat amb sòls de cautxú allà on sigui possible. El torn de l'audiència pública tindrà lloc a les vuit del vespre.

Propostes de l'equip de govern
L'àrea d'Alcaldia presentarà una moció que recull que el nou tinent d'alcalde d'Ocupació i Polítiques Comarcals, Pere Soler, cobrarà la seva retribució en dietes. En clau de Medi Ambient, es presentarà una proposta d'acord d'aprovació d'una ordenança sobre la protecció i la tinença responsable d'animals a la ciutat.

En Urbanisme, es portarà a aprovació un text refós de la Modificació puntual del Pla Parcial d'Ordenació al Turó de Can Matas, en la part residencial. També es debatrà sobre una aprovació inicial de la Modificació puntual del Pla General Metropolità a l'entorn de les Cases dels Mestres de la Floresta que permetrà reprendre l'habilitació d'aquests habitatges.

La protecció de l'entorn de Torre Negra també es posarà sobre la taula amb una proposta d'inici de tramitació ambiental i urbanística per modificar puntualment el PGM i adaptar-se així a l'última sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que va ser desfavorable a l'Ajuntament.

L'àrea d'Ocupació i Polítiques Comarcals sotmetrà a votació una proposta perquè Sant Cugat s'adhereixi a la Xarxa de Serveis Locals d'Ocupació.

Mocions
- La CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA instaran el plenari a aprovar una moció per tancar els baixos del Centre Social i Sanitari de la Floresta per habilitar-lo i traslladar-hi el Casal de Joves del districte.

- La CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA proposaran que Sant Cugat tingui un pla per lluitar contra la violència masclista.

- Els grups de Convergència, ERC-MES i ICV-EUiA aprovaran amb els seus vots un text perquè Sant Cugat s'adhereixi al Pacte Nacional pel Referèndum.

- C's instarà el ple a demanar la destitució del president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor, convocat a declarar com a investigat per presumpta corrupció en una peça del cas Mercuri. De fet, el partit taronja ha demanat a l'Ajuntament que es plantegi la continuïtat en aquesta entitat arran d'aquest cas.

- El PP presentarà una moció per reclamar que Sant Cugat formi part de la zona 1 de transport metropolità. La setmana passada l'Ajuntament ja va anunciar que faria aquesta petició a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

- El regidor no adscrit porta a debat un text per protegir les persones en situació de vulnerabilitat a través de la figura d'agents cívics per informar-les dels serveis que ofereix l'Ajuntament. Es tracta d'una moció que té la col·laboració de la Federació d'Associacions d'Immigrants del Vallès (FAIV) i la xarxa Proposa.

- ICV-EUiA, amb el suport dels cercles de Podem, instarà el ple a què els pressupostos de l'any vinent incorporin la perspectiva de gènere.

- ERC-MES presentarà una moció per exigir que s'efectuï el pagament immediat de les beques als estudiants de Catalunya i perquè es traspassi aquesta competència a la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.