Els tres xalets de Valldoreix no aniran a terra gràcies a una ampliació de la finca i a una nova llicència


  • Comparteix:

Imatge d'una de les cases afectades / Foto: Google Maps

Imatge d'una de les cases afectades / Foto: Google Maps

Els tres xalets situats entre el carrer de Sarrià i la Rambla de Jacint Verdaguer no hauran de ser enderrocats. La solució al conflicte urbanístic és possible gràcies al fet que el seu propietari ha comprat un terreny adjacent per ampliar la finca on estan ubicades les cases. D'aquesta manera, la nova llicència de reparcel·lació atorgada per l'EMD de Valldoreix respecta la legalitat i té el vistiplau del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i del pèrit judicial. Això sí, el propietari dels xalets haurà d'enderrocar un altell d'una de les construccions per respectar l'alçada màxima permesa.

El cas va sorgir al 2002 quan dos veïns van denunciar la reparcel·lació i la construcció il·legal de tres cases. Malgrat que el cas va quedar arxivat el gener de 2014, el recurs d'apel·lació dels denunciants va ser estimat pel tribunal, que va condemnar l'EMD a demolir els habitatges, propietat de l'empresa Bei Barcelona.

Aleshores, l'EMD de Valldoreix va iniciar un procés d'impossibilitat legal d'execució per no haver d'enderrocar les tres cases, edificades amb llicències de reparcel·lació i obres 'fraudulentes', tal com va sentenciar en aquell moment el TSJC.

El president de l'EMD, Josep Puig, dóna el cas per tancat amb la nova llicència de reparcel·lació.

Josep Puig

El TSJC es mostra a favor de mantenir les construccions perquè no tindria sentit enderrocar-les si es poden legalitzar.


Puig ha carregat contra Gent per Valldoreix i l'expresidenta de l'EMD, Montserrat Turu, per haver atacat l'actual govern local per aquest cas urbanístic.

Josep Puig

Gent per Valldoreix era coneixedora del problema i el va aprofitar per fer-nos culpables d'un cas que s'ha pogut resoldre. Va dur a terme una campanya de desprestigi contra nosaltres i els tècnics.


La sentència es pot recórrer, però Puig s'ha mostrat confiat que els denunciants no ho faran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.