Llum verda a la nova ordenança de tinença d'animals, que vol millorar la convivència entre el veïnat


  • Comparteix:

L'ordenança estableixel nombre de gossos i gats que es poden tenir en un habitatge / Foto: ACN

L'ordenança estableixel nombre de gossos i gats que es poden tenir en un habitatge / Foto: ACN

Sant Cugat tindrà nova ordenança de tinença d'animals, que arriba amb l'objectiu de millorar la convivència entre el veïnat. Una de les principals novetats és l'establiment de zones on en determinades hores els gossos podran anar deslligats sempre que el titular els vigili. El text també regula l'accés dels animals al transport públic i als establiments de concurrència pública. El ple ha donat llum verda a aquesta proposta amb vots a favor de l'equip de govern, ERC-MES, C's i el regidor no adscrit, mentre que la resta s'ha abstingut. Ara s'obre el període per presentar al·legacions a l'ordenança.

ESCOLTA-HO

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha destacat les bondats d'aquesta nova ordenança.

Joan Puigdomènech

Creiem que millorar el benestar, liderar responsablement i fer l'ordenança de manera col·lectiva impulsen la prosperitat de la nostra comunitat.


L'oposició s'hi ha pronunciat majoritàriament a favor i ha destacat les bones intencions de la proposta, però ha avançat que preparen algunes al·legacions per al procés d'exposició pública.

L'ordenança
A l'espai públic, l'Ajuntament estableix tres tipus de regulació per a gossos:
1. Espais tancats, on els gossos podran socialitzar-se i anar deslligats
2. Espais oberts, principalment parcs i jardins, amb horari limitat, on els gossos podran circular lliurement a hores concretes, sempre que el titular en tingui cura i vigili que no molesta la resta de veïns.
3. Espais oberts allunyats de la ciutat sense limitació d'horari on els gossos podran passejar sense corretja, sempre que no molestin els altres ciutadans.

El text també defineix els criteris per tenir cura de les colònies de gats ferals, que seran esterilitzats i censats. A través de col·laboracions de voluntaris es procurarà l'alimentació dels animals.

El consistori permetrà l'ús de transport públic als animals si van amb corretja, sempre que duguin el xip identificador i estiguin censats a l'Ajuntament. El titular haurà de mostrar la documentació i l'acreditació municipal al conductor.

L'ordenança també regula el nombre de gossos i gats que es poden tenir en funció de les característiques de l'habitatge per garantir el seu benestar.

Queixes del col·lectiu de conductors
El col·lectiu de conductors d'autobusos de Sant Cugat ha expressat a l'audiència ciutadana el desacord amb aquesta ordenança, especialment pel fet que els animals domèstics puguin entrar al transport públic de la ciutat. El portaveu ha estat el també vocal de la CUP-PC a Valldoreix, Ferran Margineda, que ha explicat que podia generar problemes de convivència.

Ferran Margineda

Aquesta afirmació es fonamenta a partir de l'empatia amb les persones a les quals pot molestar. Estem creant un problema de convivència on no n'hi havia. A més, portar un gos registrat o aparentment net no garanteix la salubritat per algunes persones.


Margineda ha assenyalat que hi presentaran al·legacions durant la informació pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.