El ple rebutja demanar la destitució del president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor


  • Comparteix:

Xavier Amor en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

Xavier Amor en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

El ple ha rebutjat aquest dilluns la moció presentada per Ciutadans que demanava la destitució del president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Xavier Amor, per la investigació de la seva presumpta implicació en una de les peces del cas Mercuri. La moció s'ha rebutjat amb els vots en contra de Convergència i el PSC, l'abstenció d'ERC-MES i ICV-EUiA, i els vots a favor de C's, CUP-PC i el regidor no adscrit. El PP, que ha demanat votar els acords del text per separat, ha votat a favor dos punts i un en contra.

ESCOLTA-HO

C's ha demanat que l'Ajuntament es plantegi la continuïtat a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) després que Amor fos convocat a declarar com a investigat per presumpta corrupció en una peça del cas Mercuri. Segons la investigació, l'entitat hauria fet pagaments a un càrrec del PSC per uns treballs que no s'haurien formulat. C's també reclama que el consistori demani la dimissió d'Amor i recorda que el consistori paga 14.800 euros anuals per pertànyer a l'associació.

El regidor de C's Sergio Blázquez ha exposat el text de la moció en una intervenció que ha aixecat polèmica en acusar Convergència, el PSC i el PP de ser els principals responsables de 'la corrupció política' a l'Estat espanyol.

Segio Blázquez

Senyors de Convergència, el PSC i el PP que votaran en contra de la moció, els demano que es replantegin el sentit del seu vot. Vostès són els principals responsables de la corrupció política a l'Estat espanyol.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha retret a Blázquez la 'manca de rigor' de les seves acusacions, que ha titllat de populistes.

Mercè Conesa

Els que fa un flac favor a la política són aquells que fan servir les mitges veritats per allò de 'remena i ja veuràs'. I això, vostès senyors de Ciutadans, ho fan a cada plenari.


Convergència s'ha mostrat en contra de la corrupció en política, però ha votat en contra d'una moció 'demagògica i intencionada'. La tinent d'alcalde Carmela Fortuny ha recordat que la causa contra Amor ja està arxivada. És una consideració que també ha fet la portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana. Els ecosocialistes, però, han acabat abstenint-se en la votació per la causa oberta contra l'actual president de l'entitat municipalista.

També s'ha abstingut ERC-MES, que en un principi volia votar a favor, per 'la desastrosa intervenció' del regidor de Ciutadans, a qui han acusat de 'barrejar deliberadament' altres temes per 'generar un imaginari de corrupció permanent'. La CUP-PC hi ha votat a favor per 'principi de precaució', com també ho ha fet el PP, tot i que han advertit a C's que s'havia passat 'de rosca'. El PSC ha acusat el partit taronja de fer 'una caça de bruixes' per aconseguir 'un grapat de vots', i ha votat en contra de la moció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.