Desokupa, la demanda de més efectivitat als Mossos i Els Lledoners, a precs i preguntes


  • Comparteix:

Els precs i preguntes han tancat el ple de febrer

Els precs i preguntes han tancat el ple de febrer

La presència de l'empresa Desokupa a la ciutat, la demanda de més efectivitat dels Mossos i el futur del centre de menors Els Lledoners de les Planes són alguns dels temes que han aparegut al torn de precs i preguntes del ple. És el darrer dels punts de la sessió plenària.

ESCOLTA-HO

El regidor no adscrit Dimitri Defranc adverteix que a la ciutat hi ha hagut presència de l'empresa Desokupa, que es dedicaria a fer fora persones que okupen algun espai i que fan desallotjaments per impagament. Conesa assenyala que pren nota del fet i que es posen sobre la pista d'aquesta situació.

Álvaro Benejam (PP) pregunta a Carmela Fortuny què sap sobre el fet que dissabte passat es va fer una calçotada a la rambla del Torrent d'en Xandri on els Diables van estar tocant tambors durant diverses hores. Demana si s'ha de demanar permís per això i Cristina Paraira li diu que revisarà si tenien permís per als tambors, tot i que en principi per als instruments no es demana permís.

Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA) demana l'estat actual del Pla de Sostenibilitat, que es va aprovar fa un any. Joan Puigdomènech el remet a la propera comissió informativa. Roser Casamitjana pregunta quines són les accions concretes i proactives que la ciutat té per fer l'acollida a refugiats.

Múnia Fernández-Jordán (Cs) assenyala que als voltants de l'escola Europa s'aparca constantment davant de garatges per recollir els nens al centre educatiu. Cristina Paraira admet que hi ha punts delicats a les hores punta i que la policia hi està treballant.

Aldo Ciprián (Cs) pregunta a Susanna Pellicer sobre la moció sobre la celiaquia que va presentar C's i que es va aprovar com a institucional. La regidora de Progrés Social assenyala que començaran una campanya aquesta setmana per saber on es poden trobar menús per a celíacs i que es faran més passos en les properes setmanes. També pregunta a Conesa sobre la demanda al conseller d'Interior de millores en la seguretat i vol saber si arribaran més efectius. Conesa assenyala que hi posaran tota la pressió perquè es prenguin mesures ràpidament.

Èric Gómez (ERC-MES) demana com està l'enllumenat al camí de Can Minguet relacionat a un prec de l'últim ple. També pregunta si el ministeri de Defensa espanyol els va comunicar que l'exèrcit faria maniobres al voltant de l'escola Europa. Conesa assegura que ho van preguntar i se'ls va respondre que són entrenaments físics, no maniobres militars.

Mireia Ingla (ERC-MES) pregunta sobre si el govern vol que es tanqui el centre de menors Els Lledoners a les Planes. Joan Puigdomènech respon que hi va haver una reunió amb la DGAIA i es van exposar les queixes que hi havia. Assegura que en cap moment es va plantejar el tancament, sinó que s'incrementés l'activitat a l'interior del centre perquè quan passen molt de temps fora del centre provoquen incidents. També assegura que estan pendents de la resposta de la DGAIA en quinze dies.

Ferran Villaseñor (ERC-MES) reclama una resposta sobre si s'implantaran agents cívics de barri, una pregunta que es va fer a l'anterior ple. El regidor també demana sobre si es farà algun tipus d'activitat relacionada amb el còmic i demanda si la carta cromàtica que s'havia preparat per al centre de la ciutat. Conesa assegura que la carta de colors sí que en vigor. Carmela Fortuny comenta que han tingut un parell de propostes sobre activitats del còmic i que quan les tinguin treballades n'formaran.

Ramon Piqué (CUP-PC) demana quin és el calendari sobre l'actuació al passatge del Celler. Damià Calvet assegura que li enviarà un recull de l'actuació abans de la comissió informativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.