Una delegació de l'Ajuntament viatja a Grècia per conèixer la realitat dels refugiats de primera mà


  • Comparteix:

La delegació coneixerà com treballa sobre el terreny Proactiva Open Arms / Foto: Proactiva Open Arms

La delegació coneixerà com treballa sobre el terreny Proactiva Open Arms / Foto: Proactiva Open Arms

Una delegació santcugatenca, encapçalada per l'alcaldessa, Mercè Conesa, visitarà Grècia per conèixer de primera mà la situació dels camps de refugiats i veure com s'estan desenvolupant els projectes humanitaris de les entitats a les quals Sant Cugat ha donat suport, com Proactiva Open Arms, REMAR i ACNUR. El grup visitarà centres d'atenció a població refugiada a Atenes, Tessalònica i l'illa de Lesbos entre aquest diumenge i dijous que ve. El viatge es fa conjuntament amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD).

La delegació també es reunirà amb entitats que ofereixen projectes d'acció humanitària, de salvament i atenció a població refugiada a terra. En el camp de refugiats de Diabata, a Tessalònica, també veuran el material i mobiliari escolar que es va recollir a les escoles de Sant Cugat a iniciativa de les ONG Agape i el Rebost Solidari de Cerdanyola. La tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer, acompanyarà l'alcaldessa en aquest viatge.

Fins ara, l'aportació municipal per fer front a la crisi de refugiats ha estat de 120.000 euros per a entitats que treballen sobre el terreny per fer front a la crisi humanitària. 108.000 d'aquests han anat a parar a Proactiva Open Arms, Acció Logística i Solidària i al Comitè Català de l'ACNUR. També s'han destinat 12.200 euros al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per ajuda directa als refugiats sirians.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.