Conesa afirma a Grècia que els ajuntaments catalans 'estan preparats per acollir'


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha remarcat que els ajuntaments catalans 'estan preparats per acollir' i que els refugiats no arriben perquè els estats 'no estan complint les quotes' d'acollida a què es van comprometre. Això afirma l'alcaldessa durant el viatge que la delegació santcugatenca fa aquests dies a Grècia, on ha pogut conèixer de primera mà la feina de l'ONG Proactiva Open Arms. L'expedició, que es fa conjuntament amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), també ha visitat els camp de refugiats de Kara Tepe i Moria, a Lesbos, i s'ha reunit amb l'ACNUR i amb l'alcalde de Mitilene, la capital de Lesbos. La comitiva tornarà aquest dijous.

L'alcaldessa també ha recordat que la Unió Europea 'ha reforçat els controls' a les rutes d'accés i ha instat l'Estat espanyol a 'posar-se les piles' en el compliment dels compromisos d'acollida.

Mercè Conesa

No s'estan complint les quotes a què els estats es van comprometre. Fins que l'Estat espanyol no es posi les piles, els Ajuntaments no podem disposar dels nostres recursos a favor de les persones que ho necessiten.


Conesa ha convidat l'alcalde de Mitilene, Spiros Galinós, a visitar Sant Cugat, que es va declarar Ciutat Refugi el setembre de 2015. Abans de tornar a Catalunya aquest dijous, la delegació santcugatenca visitarà també els camps de Lagdakia i Diabata, a Tessalònica, i coneixerà diversos projectes d'ajuda humanitària d'entitats locals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.