Partits i entitats d'esquerra defensen junts la igualtat de gènere en la manifestació local del Dia de la Dona


  • Comparteix:

La manifestació, al seu pas per la plaça del Doctor Galtés

La manifestació, al seu pas per la plaça del Doctor Galtés

Diversos partits d'esquerres i entitats locals han reivindicat aquest dimecres els drets de les dones i la igualtat de gènere en la manifestació del Dia Internacional de la Dona Treballadora a Sant Cugat. La convocatòria d'ERC-MES, les JERC, ICV-EUiA i Podem ha reunit una vuitantena de persones darrere del lema 'Mai més ens faran callar. Insubmisses, rebels i combatives'. La cercavila feminista que havien convocat la CUP i altres col·lectius anticapitalistes s'ha unit finalment a l'altra manifestació 'perquè no tenia sentit dividir-se'.

La manifestació ha anat des de la plaça d'Octavià fins la plaça Lluís Millet, on s'ha llegit el manifest, i des d'allà la majoria dels assistents han marxat en Ferrocarrils a Barcelona per unir-se a la concentració de la plaça Universitat. Els organitzadors han fet una crida a la mobilització ciutadana en la lluita pels drets socials i laborals de les dones, i han instat les institucions catalanes a impulsar lleis d'igualtat de gènere i mesures per prevenir l'assetjament sexual. La membre de la plataforma unitària Ainhoa Miró ha resumit així el sentit de les reivindicacions.

Ainhoa Miró

Moltes de les violències masclistes que vivim a la nostra societat les hem invisibilitzat, ens hi hem acostumat. Volem fer una crida perquè la gent se n'adoni i intenti canviar-ho.


Els manifestants han denunciat la feminització de la pobresa, l'absència de dones en càrrecs directius i d'administració de les empreses i l'escletxa salarial existent entre homes i dones. La marxa s'ha aturat breument davant la seu del PP, on la coral Cantem les 40 ha fet una petita actuació musical.

Dues manifestacions en una
La manifestació convocada per la CUP, Hora Bruixa, La Xesca, Arran i l'Assemblea Jove de la Floresta havia previst un horari, un recorregut i unes accions alternatives, però la quinzena de persones que hi han assistit han decidit unir-se a l'altra convocatòria. El grup ha desfilat darrere una pancarta amb el lema: 'Doblement explotades, doblement rebels'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.